HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συγκίνησε η εξαιρετική έκθεση φωτογραφιών του Φάνη Παπαγεωργίου στο Κοιμητήριο Καλαβρύτων

Μια ιδιαίτερη φωτογραφική έκθεση, αφιερωμένη στη μνήμη των εκτελεσθέντων στις 13/12/1943, από τα στρατεύματα της Ναζιστικής Κατοχής στη χώρα...



Μια ιδιαίτερη φωτογραφική έκθεση, αφιερωμένη στη μνήμη των εκτελεσθέντων στις 13/12/1943, από τα στρατεύματα της Ναζιστικής Κατοχής στη χώρα, εγκαινιάστηκε σήμερα Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, παραμονές της κορύφωσης των φετινών εκδηλώσεων μνήμης που συμπίπτουν με την συμπλήρωση 80 ετών από την θηριωδία των Γερμανών στα Καλάβρυτα. 
Μέσα στο χώρο του Κοιμητηρίου, από τις 5 το απόγευμα σήμερα έως και αυτή την Τετάρτη 13 του μηνός, ημέρα κατά την οποία τελείται το Πάνδημο Μνημόσυνο και ο Δρόμος Θυσίας  για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, θα εκτίθενται σε μεγάλη διάσταση (1 μ.), πάνω σε καμβάδες, 28 ασπρόμαυρες φωτογραφίες οι οποίες παραπέμπουν στο δράμα των επιζώντων. Όλων αυτών που κάθε χρόνο, εδώ και δεκαετίες, ανεβαίνουν αυτές τις μέρες το δικό τους προσωπικό και οικογενειακό «Γολγοθά». Τιμώντας τους στενούς συγγενείς τους, συζύγους και τέκνα, ανιψιούς και εγγονούς, που εκτελέσθηκαν ομαδικά στο Λόφο του Καππή. 
Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από τον φακό του Φάνη Παπαγεωργίου και εστιάζουν σε πρόσωπα όπως οι διασωθέντες της εκτέλεσης αλλά και οι χήρες των εκτελεσθέντων, πολλά από τα οποία δεν είναι πλέον στη ζωή. Η έκθεση έχει στόχο να διασώσει μνήμες από το θρήνο και την απώλεια, να θυμίσει ότι το Κοιμητήριο των Καλαβρύτων είναι η ζώσα πρόσφατη ιστορία της πόλης και να στηρίξει τον αγώνα ώστε ο χώρος να χαρακτηριστεί και αυτός ως μνημείο, τόπος ανάπαυσης αλλά και αναμνήσεων.   
Σήμερα σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της έκθεσης με επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των κεκοιμημένων συμπατριωτών μας, παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Θανάση Παπαδόπουλου και πολλών Καλαβρυτινών που αυθόρμητα συνεχάρησαν τον Φάνη Παπαγεωργίου για την πρωτοβουλία του αλλά και τα εξαιρετικά φωτογραφικά εκθέματα που συγκίνησαν όλους!                      


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.