HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Συγκίνηση για τα δυο Ιερά κειμήλια της 13ης Δεκεμβρίου 1943

Αίσθηση αλλά και μεγάλη συγκίνηση προκάλεσαν δυο Ιερά κειμήλια που θυμίζουν τον όλεθρο και την καταστροφή της 13ης Δεκεμβρίου 1943, όταν τα ...


Αίσθηση αλλά και μεγάλη συγκίνηση προκάλεσαν δυο Ιερά κειμήλια που θυμίζουν τον όλεθρο και την καταστροφή της 13ης Δεκεμβρίου 1943, όταν τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής αφάνισαν όλο τον αντρικό πληθυσμό των Καλαβρύτων και άφησαν πίσω τους στάχτη και αίμα. Το Ιερό Ευαγγέλιο που το 1943 βγήκε αλώβητο από την Εκκλησία των Καλαβρύτων που καιγόταν και φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, μαζί με την αιματοβαμμένη Ιερά Σύνοψη, που είχε μαζί του ο τότε εφημέριος π. Παναγιώτης Δημόπουλος (Παπακαλός), ο οποίος εκτελέσθηκε μαζί με το πλήθος στο Λόφο του Καπή. Τα δυο αυτά Ιερά κειμήλια τοποθετήθηκαν στο κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου για την τέλεση του Ιερού μνημοσύνου στην μνήμη των εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών της 13ης Δεκεμβρίου 1943 και τέθηκαν επικεφαλής της πομπής προς τον τόπο της εκτέλεσης. 

Σε μια ακόμα ιδιαίτερου συμβολισμού κίνηση, κατά την έξοδο από τον Ιερό Ναό, κλήρου και λαού για την καθιερωμένη πορεία προς τον τόπο εκτέλεσης, οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χτυπούσαν Αναστάσιμα σηματοδοτώντας την αναγέννηση αυτού του μαρτυρικού τόπου από τις στάχτες του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.