HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ΣΤΕΓΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΣΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ

Η στέγη Καλαβρυτινών και φίλων Πάτρας ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ πραγματοποίησε μια όμορφη τριήμερη εκδρομή στην Αλβανία στις 24,25,26/11/2023, ενώ την Κυρ...



Η στέγη Καλαβρυτινών και φίλων Πάτρας ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ πραγματοποίησε μια όμορφη τριήμερη εκδρομή στην Αλβανία στις 24,25,26/11/2023, ενώ την Κυριακή 26-11-2023 συμμετείχε στο Φεστιβάλ «Ελιά και Μεσογειακή διατροφή» στην Χαλανδρίτσα. 
 Στην Αλβανία σε ένα ταξίδι σε μια γωνιά της Ευρώπης όπου τι ελληνόφωνο στοιχείο είναι ιδιαίτερο η ελληνική σφραγίδα σε πόλεις και μνημεία ήταν συγκινητική και με έντονα συναισθήματα στα χωριά της Δρόπολης, με επισκέψεις στις πιο σημαντικές πόλεις και αξιοθέατα της γειτονικής χώρας. Το κεφαλοχώρι της Δερηιτσάνης, το Ελληνικό Στρατιωτικό νεκροταφείο στο Βουλιαράτι , Άγιοι Σαράντα ,,το Αργυρόκαστρο ,η Χειμάρα ,Τον αρχαιολογικό χώρο 7ο προς 6ο αιων π.χ. στο Βουθρωτών και τέλος το κάστρο του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή, ήταν τα μέρη που επισκέφτηκαν τα μέλη της ΣΤΕΓΗΣ . Ελληνόφωνα χωριά που είχαν έντονο το ελληνικό στοιχείο με πολλές ψηφίδες της δικής μας ιστορίας εντυπωσίασαν τα μέλη της ΣΤΕΓΗΣ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ και τα έκαναν να νοιώσουν δέος και συγκίνηση. 
Η νοτιότερη πόλη της Αλβανίας η Κονίσπολη πολύ κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα ήταν ο τελευταίος σταθμός και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις .Τέλος ο πρόεδρο της Στέγης Παναγιώτης Φραντζής αφού ευχαρίστησε τα μέλη για την συμμετοχή τους στην εκδρομή και την εμπιστοσύνη που δείχνουν κάθε φορά αναφέρθηκε και στο 15μελές χορευτικό τμήμα της ΣΤΕΓΗΣ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ που συμμετείχε σ εκδήλωση που έγινε από τον σύλλογο Αχαικό Εργαστήρι στη Χαλανδρίτσα Ερυμάνθου για την «Ελιά και Μεσογειακή διατροφή», κι απέσπασε πολλά χειροκροτήματα χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς από τη Πελοπόννησο .
Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.