HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Πάτρα και η Αχαΐα γιορτάζει τον Άγιο Ανδρέα (ΦΩΤΟ)

H εορτή του Αγίου Ανδρέα του Πολιούχου της Πάτρας πρόκειται για ένα από τα κορυφαία θρησκευτικά γεγονότα και η πόλη γιορτάζει έναν από τους ...



H εορτή του Αγίου Ανδρέα του Πολιούχου της Πάτρας πρόκειται για ένα από τα κορυφαία θρησκευτικά γεγονότα και η πόλη γιορτάζει έναν από τους σημαντικότερους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Νωρίτερα, τελέστηκε ο πανηγυρικός, πολυαρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου, στην οποία προεξάρχει και κηρύττει το Θείο λόγο, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος.
Τῆς Ἱερᾶς Ἀκολουθίας προέστη ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ὁ ὁποῖος ἐκήρυξε θεολογικώτατα καί διδακτικότατα τόν θεῖο λόγο.
Συγχοροστάτησαν οἱ Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:
πρ. Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ (συμπροσευχόμενος ἀπό τοῦ Ἱεροῦ Βήματος) Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ
Μεσσηνίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Ἠλείας καί Ὡλένης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,
Ἱερισσοῦ, Ἁγίου Ὂρους καί Ἀρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ,
Μάνης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ,
ὁ Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Κερνίτσης κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ καί ὁ οἰκεῖος Ἀρχιερεύς, κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ὁ ὁποῖος μέ θερμούς λόγους καλωσόρισε καί εὐχαρίστησε τούς φιλοξενουμένους Ἀρχιερεῖς καί εὐχήθηκε προσωπικῶς, ἀλλά καί ἐκ μέρους τοῦ Ἱεροῦ Κλήρου καί τοῦ εὐσεβοῦς Πατραϊκοῦ Λαοῦ, τά δέοντα.
Στις 10 το βράδυ θα ψαλεί η ιερά αγρυπνία και το πρωί της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου 2023, στις 7 το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και ακολούθως στις 8.30 με 10.45 η πανηγυρική Θεία λειτουργία όπου τον Θείο λόγο θα κηρύξει εκ των αρχιερέων, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος.
Η Θεία Δοξολογία θα τελεστεί στις 10.45 με 11 το πρωί και αμέσως μετά θα ξεκινήσει, η λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα. Η πορεία της λιτανείας θα έχει φέτος μία μικρή τροποποίηση φτάνοντας η πομπή στο ύψος της Τριών Ναυάρχων όπου λόγω των έργων που επιτελούνται εκεί από το Δήμο, η πομπή δεν θα στρίψει στην Τριών Ναυάρχων όπως συνήθως γίνεται αλλά θα συνεχίσει την Μαιζώνος έως την οδό Κοραή και θα στρίψει εκεί για να βγει κάτω στην Αγ. Ανδρέου και να επιστρέψει στο ναό.
Η διαδρομή στην αρχή περιλαμβάνει την οδό Αγ. Ανδρέου και στροφή στη Δημ. Γούναρη, στη γωνία Γούναρη και Μαιζώνος θα ψαλεί όπως κάθε χρόνο δέηση και η λιτανεία θα συνεχίσει την πορεία της κατά μήκος της οδού Μαιζώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.