HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οδοντωτός: Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού της γραμμής - Αισιοδοξία για επαναλειτουργία

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει στις ράγες ο Οδοντωτός, στην περίπτωση βέβαια που η κακοκαιρία δεν προκαλέσει καθ...



Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει στις ράγες ο Οδοντωτός, στην περίπτωση βέβαια που η κακοκαιρία δεν προκαλέσει καθυστερήσεις.
Πάνω στη γραμμή εργάζεται συνεργείο του ΟΣΕ το οποίο καθαρίζει και ελέγχει το δίκτυο που έχει πληγεί από την εκτεταμένη κατολίσθηση στις 2 Νοεμβρίου. Οι επιθεωρήσεις που έγιναν εκ νέου από κλιμάκιο τεχνικών του ΟΣΕ έδειξαν ότι η γραμμή εξακολουθεί να είναι ανθεκτική στις αλλεπάλληλες κατολισθήσεις Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.
Η επιθεώρηση κατέστη δυνατή διότι ο δήμος Καλαβρύτων έχει καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο που ήταν ο καθαρισμός της γραμμής από τόνους φερτών υλικών. Τα συνεργεία του δήμου ενεργούν εδώ και ένα 15ήμερο στα πρανή της γραμμής και πάνω στο δίκτυο καθώς ο ΟΣΕ αδυνατεί να αντιμετωπίσει με ίδια μέσα και δυνάμεις το πρόβλημα.
Το Υπουργείο Υποδομών μάλιστα, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του δήμου να χορηγήσει εκτάκτως ποσό 100 χιλιάδων ευρώ για τις αποκαταστάσεις αν και ακόμα δεν έχουν πιστωθεί. 
Στο μεταξύ, εδώ και ένα 15ήμερο συνεχίζουν εντατικά τον καθαρισμό και αποκατάσταση της κοίτης του Βουραϊκού, από τα ύψος του Διακοπτού έως και τον Σ.Σ. στα Νιάματα, τα συνεργεία της Περιφέρειας Δυτική Ελλάδος και του Δήμου Αιγιαλείας.
Η Περιφέρεια καθαρίζει και μεταφέρει τόνους φερτών υλικών τους οποίους απομακρύνουν οι δύο δήμοι από την κοίτη και τα πρανή του βουνού με το δήμο Αιγιαλείας να εστιάζει στο μεγάλο μέτωπο της παλαιάς εθνικής στα Ζαχλωρίτικα αλλά και του δρόμου προς Μαμουσιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.