HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βασίλης Κουτρουλάκης: Να συνεχίσω να εργάζομαι για τον τόπο μας

Συνδημότισες και συνδημότες, Είμαι ο Βασίλης Κουτρουλάκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα και από το 2001 μόνιμος κάτοικος Κλειτορίας...



Συνδημότισες και συνδημότες,
Είμαι ο Βασίλης Κουτρουλάκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα και από το 2001 μόνιμος κάτοικος Κλειτορίας. Επέλεξα το Πλανητέρο να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά και την Κλειτορία για να δημιουργήσω την οικογένεια μου και να ζήσω εκεί ! Στην απόφαση αυτή με ώθησε η αγάπη μου για τον τόπο μας!
Είμαι παντρεμένος με την Παναγιώτα Ράπανου και έχουμε δύο παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο Κλειτορίας.
Το 2019 την πρώτη μου φορά ως υποψήφιος με τιμήσατε με την ψήφο σας και με εκλέξατε δημοτικό σύμβουλο.
Από τότε και για 4 χρόνια εργάστηκα για το καλό του τόπου μας.
Καταρχήν για τα σχολεία όλου του δήμου στα οποία ο δήμαρχος με τίμησε με τη θέση του προέδρου δημοτικής επιτροπής Παιδείας αυτά τα 4 χρόνια.
Μερικές από τις ενέργειες που έγιναν μέσα σε αυτά τα χρόνια είναι :
-Ισόρροπη και δίκαιη κατανομή χρημάτων για επισκευές, αναπαλαιώσεις και εκσυγχρονισμό σε όλα τα ενεργά σχολεία του Δήμου μας σε συνεργασία πάντα με τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.
- Επίλυση του χρόνιου προβλήματος του δημοτικού σχολείου της Ψωφίδας που λειτουργούσε χωρισμένο σε δύο παραρτήματα.
- Ολοκλήρωσή μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας σε όλα τα σχολεία του δήμου.
Συνολικού κόστους 58.900 ευρω (χρηματοδότηση Φιλόδημος)
- Ολοκλήρωσή του πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου προσεισμικού ελέγχου των σχολείων αλλά και δημοτικών κτιρίων.
Συνολικού κόστους 63.500 ευρω (χρηματοδότηση Φιλόδημος)
- Προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση των σχολείων του δήμου.
Συνολικού κόστους 201.800 ευρω (περιφερειακό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα)
- Χρηματοδοτήσαμε μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης (κόστος μελέτης περίπου 25.000 ευρώ) όλων των σχολείων του δήμου και απομένει μόνο η ένταξη της σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για υλοποίηση από ευρωπαϊκούς πόρους.
Συνολικό εκτιμώμενο κόστος ενεργειακής αναβάθμισης 1.500.000 ευρώ περίπου
- Με αίτημα μας προς τις ΚΤ.ΥΠ. (και κατόπιν αποστολής όλων των εγγράφων που μας ζητήθηκαν) καταφέραμε να έχουμε εγκεκριμένη μελέτη για την ανέγερση του 3θεσιου νηπιαγωγείου Καλαβρύτων και έχουμε τις διαβεβαιώσεις ότι θα ενταχθεί άμεσα σε χρηματοδότηση απ' την περιφέρεια.
Συνολικό εκτιμώμενο κόστος 1.700.000 ευρώ περίπου
- Με αφορμή όλα τα παραπάνω έγινε τακτοποίηση και νομιμοποίηση σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του δήμου με έξοδα των σχολικών επιτροπών.
- Στην παιδεία αγγίξαμε σε συνεργασία με το δήμαρχο ακόμα ένα ευαίσθητο θέμα.Αυτό της υποστελέχωσης των σχολείων από εκπαιδευτικούς (συνάντηση με υφυπουργό Παιδείας, ψηφίσματα στο δημοτικό συμβούλιο, συναντήσεις με διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και περιφερειακούς διευθυντες εκπαίδευσης) ,προτείναμε λύσεις και απαιτήσαμε δίκαιη αντιμετώπιση των σχολείων μας από τις διευθύνσεις και το υπουργείο Παιδείας.
- Δείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά την διετία του κορονοιού προσπαθήσαμε όλα τα παιδιά του δήμου,που δεν είχαν, να έχουν δωρεάν ίντερνετ στα σπίτια τους για να μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση, εξόπλισαμε όλα τα σχολεία με ψηφιακά υπέρυθρα θερμόμετρα, εξοπλίσαμε όλες τις τάξεις όλων των σχολείων του δήμου με μηχανισμούς αντισηπτικών καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, διενεργήσαμε δεκάδες τεστ σε εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές με έξοδα των σχολικών επιτροπών σε συνεργασία με τον γιατρό Θεόδωρο Νασιώτη (αξιζει ενα μεγαλο μπράβο απο όλη τη μαθητική κοινότητα).
Σε όλη αυτή την πορεία βέβαια είχα την στήριξη του δημάρχου Θανάση Παπαδοπούλου αλλά και του Γιάννη Σαμαρτζόπουλου προέδρου της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής.
Εκτός από τη ενασχόληση μου όμως με τα σχολεία ο δήμαρχος με τίμησε και με τη θέση του αντιδημάρχου Δ.Ε. Κλειτορίας για ένα έτος.
Κατά τη θητεία μου αυτή χρηματοδοτήσαμε τρεις μελέτες που είναι ήδη ώριμες για την ανάπλαση πεζοδρομίων, πλακόστρωτων και διευθέτηση ομβρίων της κοινότητας Κλειτορίας (ταχυδρομείο - γύρος Παναγίας, καλντερίμια ράχης,πλατεία - έξοδο Κλειτορίας προς Πριόλιθο).
Συνολικού εκτιμόμενου κόστους πάνω από 2.300.000 ευρω
Αναβαθμίσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις με τον εκσυγχρονισμό και την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο 5*5 Κλειτορίας, και τη δημιουργία ταρτάν στο γήπεδο μπάσκετ του δημοτικού σχολείου Κλειτορίας που μπορούν να χαίρονται πλέον παιδιά και ενήλικες !
Δώσαμε λύσεις και σε χρόνια προβλήματα της καθημερινότητας όπως η ύδρευση όπου πραγματοποιήσαμε δυο έργα ουσίας που είναι η αλλαγή δικτύων ύδρευσης στα Κρινόφυτα αλλά και Παγκραταίικα Καλύβια.
Θέλω εδώ δημόσια να ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχα κατά τη διάρκεια της αντιδημαρχίας μου για τα έργα καθαρισμών και την αποκατάσταση ζημιών στο αγροτικό οδικό δίκτυο τους αντιδήμαρχους των άλλων δημοτικών ενοτήτων
κ.Ροδοπουλο Γιώργο ,κ.Βασιλόπουλο Λεωνίδα και κ.Φλογερα Θύμιο.

Ήρθε η ώρα που άλλη μια φορά βρίσκομαι στη κρίση σας, στη κρίση των πολιτών του Δήμου Καλαβρύτων.
Ζήτω λοιπόν την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας για άλλη μια θητεία μέσω της ψήφους σας!
Ψήφος που θα γίνει δύναμη να εργαστώ για τον τόπο μας προκειμένου να υλοποιήσουμε μελέτες και να ολοκληρώσουμε έργα που ήδη έχουμε εντάξει σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Να εργαστώ επίσης για τους νέους στόχους που έχουμε θέσει σαν δημοτική αρχή όπως η ενεργειακή αυτονομία του δήμου,η πρόληψη και η λύση προβλημάτων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, η αμεσότερη επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά το κυριότερο να μπορέσουμε να δώσουμε κίνητρα και προοπτική στους νέους μας να ζήσουν και να κάνουν οικογένειες στον τόπο μας!
Συμμετέχω λοιπόν στο ψηφοδέλτιο του Θανάση Παπαδόπουλου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ που αποτελείται από έμπειρους αυτοδιοικητικούς αλλά και από πολλούς νέους με μόρφωση, γνώσεις και πολλή όρεξη για δουλειά που αξίζει να τα στηρίξετε !!!
Με τιμή
Βασίλειος Κουτρουλάκης
Μελισσοκόμος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.