HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Με αφορμή την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων την Τετάρτη 27/9/2023 διεξήχθη καθ όλη τη διάρκεια τ...



Με αφορμή την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων την Τετάρτη 27/9/2023 διεξήχθη καθ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, αθλητική μέρα, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης αξία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού, για την ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας ως βασική επιδίωξη το « Ευ αγωνίζεσθε » το οποίο προάγει την συνεργασία, την αλληλεπίδραση, τον σεβασμό στους συναθλητές και τους αντιπάλους καθώς και στους φιλάθλους και το περιβάλλον, τον σεβασμό στους κανόνες της αθλητικής διαδικασίας, δίνοντας προτεραιότητα στη δικαιοσύνη, οι γυμνάστριες του σχολείου οργάνωσαν την ημέρα αυτή.
Όπως αναφέρθηκε η ημέρα ήταν αφιερωμένη στον αθλητισμό για αυτό και το πρόγραμμα οργανώθηκε ανάλογα. Συγκεκριμένα ακολουθήθηκε κυκλικό πρόγραμμα σε σταθμούς όπου όλοι οι μαθητές την τμημάτων και τάξεων παρακολούθησαν όλους τους σταθμούς. Για την ομαλή, ασφαλή και εν τέλει επιτυχημένη διοργάνωση συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας. Αναλυτικά το πρόγραμμα περιείχε:
1. Αθλητικές δράσεις στον προαύλιο χώρο του σχολείου (Σκυταλοδρομία, Μουσικοκινητικά παιχνίδια, αγώνες Χάντμπολ) από τις γυμνάστριες του σχολείου.
2. Ζωγραφική στους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των Καλλιτεχνικών
3. Παιχνίδια αθλητικού περιεχομένου στην αίθουσα Πληροφορικής με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού της αντίστοιχης ειδικότητας.
4. Παρουσίαση ( power point ) με θέμα « ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ » από τους δασκάλους των τάξεων υπό την επιμέλεια της γυμνάστριας.
5. Μουσικοκινητικά παιχνίδια στην αίθουσα Ολοημέρου με την καθοδήγηση και επιμέλεια της εκπαιδευτικού Μουσικής του σχολείου.
6. Διαδραστικές δραστηριότητες στα Αγγλικά, με αθλητικό περιεχόμενο υπό την καθοδήγηση των αντίστοιχων εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε όλες τις δραστηριότητες συνόδευαν οι δάσκαλοι των τάξεων και βοήθησαν στην ομαλή υλοποίηση τους. Με το πέρας των δραστηριοτήτων όλοι οι συμμετέχοντες (εκπαιδευτικοί και μαθητές) ενστερνίστηκαν την φράση «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» καθώς επίσης έδωσαν την υπόσχεση υλοποίησης και άλλων αντίστοιχων δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.