HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ: Καθαρίζει η γραμμή - Ξεκαθαρίζει το τοπίο - Πρωτοβουλίες Παπαδόπουλου και Ζαΐμη

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού της γραμμής του Οδοντωτό από φερτά υλικά της απόρροια της τελευταίας νεροποντής στην περιοχή. Οι εργασίες π...



Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού της γραμμής του Οδοντωτό από φερτά υλικά της απόρροια της τελευταίας νεροποντής στην περιοχή. Οι εργασίες πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαβρύτων και με μηχανήματα που εκμίσθωσε. Το πρόβλημα με την γραμμή είναι συνεχιζόμενο αφού οι τελευταίες πυρκαγιές σε συνδυασμό με έντονες βροχοπτώσεις, προκαλούν καταπτώσεις φερτών υλικών. Είναι η 4η φορά τους τελευταίους μήνες που ακινητοποιείται το τρενάκι προκαλώντας πολλά προβλήματα στην τουριστική κίνηση. Αύριο Παρασκευή στο σημείο θα βρεθούν μηχανικοί της Περιφέρειας για να εξετάσουν τις απαιτούμενες ενέργειες.

Παπαδόπουλος: Να ανοίξει το θέμα της συνεκμετάλλευσης
Παράλληλα πρωτοβουλίες για τα συνολικά ζητήματα του Οδοντωτού ανέλαβε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος που σύμφωνα με πληροφορίες θα θέσει και το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης της γραμμής με ΟΣΕ και την Hellenic Train. "Είναι απαράδεκτο η γραμμή να μένει αποκλεισμένη σε κάθε νεροποντή, όπως προβληματικό είναι η γραμμή να μην ενισχύεται με περισσότερα δρομολόγια. Επαναφέρουμε την πρόταση που έγινε προ μηνών για συνεκμετάλλευση της γραμμής του Οδοντωτού σε συνεργασία Δήμου Καλαβρύτων, ΟΣΕ και Hellenic Train και είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε οικονομικά για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών για ένα μέσο που παίζει σημαντικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της επαρχίας συνολικά" τονίζει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος
 
Ζαΐμης: Να ξετυλίξουμε το θεσμικό κουβάρι
Το ζήτημα της παρέμβασης μέσα στο ποτάμι του Βουραϊκού καθίσταται περίπλοκο καθώς εμπλέκονται σε πιθανή αδειοδότηση έργων ΡΑΣ, ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train.
Για το πρόβλημα, πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίωνας Ζαΐμης, απέστειλε επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη
Με την επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε και στην Hellenic Train, η ΠΔΕ επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την αδειοδότηση έργων που σχεδιάζει, με χρηματοδότηση μέσα από Ευρωπαϊκούς πόρους.
«Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια αρχή για να ξετυλίξουμε το θεσμικό κουβάρι! Θα ακολουθήσει άμεσα μια επιστολή στην Ρυθμιστική Αρχή με κοινοποίηση σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Θεωρούμε ότι τα απανωτά κτυπήματα που έχει δεχθεί η χώρα από φυσικές καταστροφές αλλά και μια νέα ακολουθία δράσεων και μεταρρυθμίσεων μετά το ατύχημα στα Τέμπη, μας έχουν πείσει ότι αλλάζουμε πορεία και αφαιρούμε γραφειοκρατικά βάρη εκεί όπου το έργο είναι απόλυτα απαραίτητο, για την ασφάλεια του πολίτη και τις μετακινήσεις.
Δε θα επιτρέψουμε τα απανωτά προβλήματα στην ιστορική σιδηροδρομική αυτή γραμμή ν εκτροχιάσουν τις προοπτικές και την τουριστική ανάπτυξη. Είμαστε αποφασισμένοι, μια άσκηση πίεσης για τη λήψη μέτρων Πολιτικής Προστασίας μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του Γεωπάρκου του Βουραϊκού που αντιμετωπίζει σήμερα σωρευτικά απειλές εξ αιτίας της Κλιματικής Αλλαγής» καταλήγει ο κ. Ζαΐμης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει δηλώσει ότι, εκτός από το γεγονός ότι προτίθεται να χρηματοδοτήσει μελέτη και έργα προστασίας από κατολισθήσεις, προκειμένου να προστατευθεί ο Οδοντωτός, στηρίζει και την πρόταση της Δημοτικής αρχής των Καλαβρύτων να αναλάβει η αυτοδιοίκηση τη λειτουργία της γραμμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.