HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Η Πρόληψη Κοντά μας»- Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε ωφελούμενους ΤΕΒΑ

Σε συνέχεια της επιτυχημένης δράσης « Η Πρόληψη Κοντά μας» που αφορά προληπτικές εξετάσεις σε ωφελούμενους ΤΕΒΑ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλ...



Σε συνέχεια της επιτυχημένης δράσης « Η Πρόληψη Κοντά μας» που αφορά προληπτικές εξετάσεις σε ωφελούμενους ΤΕΒΑ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ της Κ.Σ. Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, με ώρα προσέλευσης στις 17:00 στην Αίθουσα Συντακτών, Μαιζώνος 200, Πάτρα.
Μέσω του σεμιναρίου, οι ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα έμπρακτα να εξασκηθούν, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, σε τεχνικές διάσωσης σε περίπτωσης ανάγκης. Επίσης θα δοθούν συμβουλές για την αναγνώριση κάποιων πρώιμων συμπτωμάτων/νοσημάτων με στόχο την καλύτερη προφύλαξη και πρόληψή τους.
Ο Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αχαΐας δήλωσε: «Είναι σημαντικό να διοργανώνονται δράσεις πρωτογενούς πρόληψης για όλο τον πληθυσμό και ιδιαίτερα για τους πιο ευπαθείς πληθυσμούς. Μέσω των Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ, η Κινητή Μονάδα της ΠΔΕ διατίθεται για προληπτικές εξετάσεις στον πιο οικονομικά αδύναμο πληθυσμό της Π.Ε. Αχαΐας της ΠΔΕ μέσω μιας αγαστής συνεργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα υγείας προς όφελος της κοινωνίας μας. Προγραμματίσαμε και εφαρμόζουμε σε περιοχές της Αχαΐας, προληπτικές εξετάσεις υγείας όπως πνευμονολογικό, καρδιολογικό και οφθαλμολογικό έλεγχο, και υπέρηχο θυρεοειδούς αδένα και ανίχνευση αλλεργιών με αλλεργικά τεστ για τους ωφελούμενους ενήλικες ΤΕΒΑ. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι κοντά στον πολίτη διαθέτοντας μηχανισμούς και μέσα για την Πρόληψη της υγείας του. Το σεμινάριο Α’ Βοηθειών για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ αποτελεί μέρος των προσπαθειών μας για ενίσχυση της ΠΦΥ σε ευάλωτους πληθυσμούς που θα συνεχίζουν αδιάλειπτα να προσφέρονται και στην νέα προγραμματική περίοδο προσβλέποντας στην ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού μας με στόχευση και προτεραιοποίηση.»
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στο δια ζώσης σεμινάριο, μπορούν να καλούν στη γραμμή ΤΕΒΑ 2611 100 230 ή στέλνοντας e-mail μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@pdeteba.gr.
Το Σεμινάριο υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ΚΣ Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Προγράμματος «Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018–2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018 2019, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ (ΚΩΔ. ΟΠΣ 5029643)» του Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ FEAD)».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.