HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρόγραμμα "Έξυπνη πόλη" για τον Δήμο Καλαβρύτων - Συνάντηση Παπαδόπουλου - Παπαστεργίου

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, είχε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδ...



Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, είχε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, στο γραφείο του Υπουργού. Αντικείμενο της συνάντησης η ένταξη του Δήμου Καλαβρύτων στο πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις», αλλά και σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ορεινή μας επαρχία και σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκαν διεξοδικά οι τρόποι, με τους οποίους μπορούν να υποστηριχτούν οι περαιτέρω σχεδιασμοί του Δήμου στον τομέα αυτό, μέσω των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων
Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα αφού οι δύο άντρες έχουν συνεργαστεί επί σειρά ετών στην αυτοδιοίκηση.
Ο Δήμος Καλαβρύτων, θα χρηματοδοτηθεί με 310 χιλιάδες € για την ανάπτυξη του προγράμματος «Έξυπνη Πόλη».
Με το πρόγραμμα, δίνεται η δυνατότητα ο Δήμος Καλαβρύτων να ευθυγραμμιστεί με την κεντρική διοίκηση αναφορικά στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών και των τοπικών κοινωνιών, με την επιλογή εκείνων των ψηφιακών έργων που ανταποκρίνονται καλύτερα στις προτεραιότητες κάθε Δήμου, μέσα από έναν κατάλογο έργων, όπως, Βιώσιμη Μετακίνηση, Εξοικονόμηση Ενέργειας, Μείωση Ενεργειακού Αποτυπώματος Δημοτικών Κτιρίων, Βελτίωση Εξυπηρέτησης Πολίτη και Επιχείρησης, Βελτίωση Ποιότητας Ζωής.
Επιπλέον συζητήθηκε η σημαντική ανάπτυξη του αστεροσκοπείου "Αρίσταρχος" στον Χελμό και ο τρόπος βελτίωσης της πρόσβασης σε αυτό, αφού είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου. Στην συζήτηση για τον "Αρίσταρχο" συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών Κωνσταντίνος Καράντζαλος.
Ο Υπουργός και ο Δήμαρχος συμφώνησαν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το μεγάλο και πολύ σημαντικό στοίχημα των τοπικών αρχών και εκεί όπου πρέπει να εστιαστούν οι πολιτικές της επόμενης μέρας, ενώ όπως δήλωσαν, θα είναι σε διαρκεί συνεργασία Υπουργείο και Δήμος Καλαβρύτων, ώστε άμεσα να προχωρήσουν σε νέες μεταρρυθμίσεις με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και η διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.
Τον κ. Παπαδόπουλο συνόδευε ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων κ. Αλέξης Άγριος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.