HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κώστας Καρπέτας από τα Καλάβρυτα: Ο Πρωτογενής τομέας είναι ο δικός μας δρόμος για την Αλλαγή στην Δυτική Ελλάδα

Η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα στην ύπαιθρο της Δυτικής Ελλάδας, βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής ...



Η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα στην ύπαιθρο της Δυτικής Ελλάδας, βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Κώστα Καρπέτα κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα Καλάβρυτα, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υποψηφίων της παράταξης στην Αχαΐα, επισκέφθηκε τις περιοχές Καλάβρυτα, Κλειτορία, Δάφνη, Τριπόταμα και Πάος, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο αγροδιατροφικός τομέας στην περιοχή. 
Όπως σημείωσε ο κ. Καρπέτας, η αγροδιατροφή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αντιπροσωπεύει το 30% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος των τοπικών επιχειρήσεων και αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας μας και της κοινωνικής συνοχής. Ωστόσο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, τόνισε ότι υστερούμε κατά πολύ σε υποδομές, εκπαίδευση των αγροτών, επενδύσεις Έρευνας και Τεχνολογίας, τυποποίηση και προώθηση ετικέτας (branding) και σύμπραξη Παραγωγής, Μεταποίησης και Τουρισμού. 
Το Ολοκληρωμένο Σχέδιο για την Αγροτική Ανάπτυξη και την Αναγέννηση της Υπαίθρου της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε-Δυτική Ελλάδα», προβλέπει τα εξής: 
«Προτεραιότητες 
• Τη δημογραφική ανανέωση
• Τη ολοκληρωμένη διαχείριση της γνώσης, καινοτομίας, ψηφιοποίησης, συμβουλευτικής
• Τη εφαρμογή εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών συστημάτων ποιότητας και πιστοποίησης
• Τις αλυσίδες αξίας παραγωγής και κατανάλωσης 
• Τις συλλογικές μορφές οργάνωσης παραγωγής και εμπορίας 
Στις Υποδομές
Στηρίζουμε και προωθούμε
(i) τον εξηλεκτρισμό της αγροτικής παραγωγής και τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων με όλες τις μορφές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέσω κυκλικών συνεργατικών σχημάτων μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος
(ii) την συντήρηση και αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων 
(iii) τη δημιουργία νέων δεξαμενές και μικρών φραγμάτων άρδευσης όπως του Ντασκά
(iv) τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας
Στην Οργάνωση και την Ανθεκτικότητα της Παραγωγής
Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία Ομάδων Παραγωγών 
Στηρίζουμε και προωθούμε
(i) κυκλικά συνεργατικά σχήματα του Πρωτογενή τομέα, της Μεταποίησης και του Τουρισμού με πολιτική ετικέτας επωνυμίας και μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος
(ii) βιολογικές καλλιέργειες
(iii) πρότυπα κτηνοτροφικά πάρκα 
(iv) ειδικά σχέδια για κάθε ζώνη παραγωγής
(v) τη Γεωργία Ακριβείας
(vi) την ίδρυση Τράπεζας Σπόρων για τη φυτική παραγωγή
Εντάσσουμε τους παραγωγούς και τις ομάδες παραγωγών του Πρωτογενούς τομέα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Επιχειρηματικότητας – Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, ως ισότιμους εταίρους στη λήψη αποφάσεων
Στην Εκπαίδευση , Έρευνα και Τεχνολογία
Στηρίζουμε Σχολικές Μονάδες Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με τομεακή κατεύθυνση (γαλακτομία, οινοποιία, εσπεριδοειδή, ιχθυοκαλλιέργειες κλπ) και σύνδεση με τη Μεταποίηση και τον Τουρισμό σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και με τα Πανεπιστήμια μας. 
Αυξάνουμε τα ποσά χρηματοδότησης στην Έξυπνη Εξειδίκευση, στηρίζοντας προγράμματα που φτάνουν σε υψηλή τεχνολογική και εμπορική ωριμότητα.
Προωθούμε τη δημιουργία Δικτύου Γραφείων Ενημέρωσης και Εξυπηρέτησης Αγροτών για την καλύτερη ενημέρωση και αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων από τους αγρότες μας
Στην Πιστοποίηση και την Προώθηση της επωνυμίας των προϊόντων.
Στηρίζουμε την πιστοποίηση και την τυποποίηση των προϊόντων της Περιφέρειας με τη δημιουργία Φορέα Πιστοποίησης.
Στηρίζουμε τη διοργάνωση Εκθέσεων Τοπικών Προϊόντων.
Στηρίζουμε της διοργάνωση Ετήσιων Επιχειρηματικών Forum Αγροδιατροφής για την προέλκυση επενδυτών, την ενίσχυση των συνεργασιών και την επαφή των αγροτών με φορείς χρηματοδότησης.»
Περιοδεία στην Ηλεία
Στην Ηλεία θα βρίσκεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, εντείνοντας της περιοδείες του στην Περιφερειακή Ενότητα. Ο κ. Καρπέτας, επικεφαλής κλιμακίου υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της Ηλείας, θα επισκεφθεί τα Κρέστενα (10.00 π.μ.), τη Ζαχάρω (11.30), την Ανδραβίδα (7.30 μ.μ.) και το Τραγανό (8.30 μ.μ.). 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.