HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΕΣΙΝΟ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ-ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ-ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ

Μια λαμπρή από κάθε άποψη εκδήλωση, η καθιερωμένη πλέον «Γιορτή Παιδείας» και πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Δεσινό Καλαβρύτω...



Μια λαμπρή από κάθε άποψη εκδήλωση, η καθιερωμένη πλέον «Γιορτή Παιδείας» και πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Δεσινό Καλαβρύτων όπου βραβεύτηκαν οι αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Ψωφίδας.
Η “Γιορτή Παιδείας” όπως ονομάζεται πραγματοποιείται ανελλιπώς εδώ και πολλά χρόνια από τον Σύνδεσμο Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών – Δεσινιωτών, στις 26 Σεπτεμβρίου, εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου-μετά την Θεία Λειτουργία-στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος ναού του Δεσινού και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων, ο οποίος και φέτος στήριξε με κάθε τρόπο την υλοποίησή της Γιορτής, διαθέτοντας και το πούλμαν του Δήμου για την μεταφορά όλων των μαθητών. Ενώ παράλληλα απέστειλαν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Αροανίας κ. Λεωνίδας Βασιλόπουλος, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω των αποτελεσμάτων των καιρικών φαινομένων που έπληξαν πρόσφατα τον δήμο μας.
Ο Σύνδεσμός μας, πραγματοποιεί αυτή την εκδήλωση, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες των αριστευσάντων μαθητών, αλλά παράλληλα θέλοντας να δώσει κίνητρα για την ανάπτυξη του πνευματικού επιπέδου, της ευγενούς άμιλλας και του “ευ αγωνίζεσθαι” στον τόπο μας σε μια εποχή ισοπέδωσης των αξιών.

Αναφέρουμε τιμής ένεκεν τα ονόματα και τους βαθμούς των μαθητριών που βραβεύτηκαν φέτος:
Α΄ Γυμνασίου : Θωμά Θεοδώρα - Ειρήνη του Χαράλαμπους με βαθμό 18 & 11/15
Β΄ Γυμνασίου : Λυμπέρη Γεωργία του Κωνσταντίνου με βαθμό 19 & 5/15
Γ΄ Γυμνασίου : Μάντη Νικολίτσα του Θεόδωρου με βαθμό 19 & 9/15

Οι μαθήτριες που αρίστευσαν έλαβαν δίπλωμα, μετάλλιο, συμβολικό χρηματικό ποσό, και ένα βιβλίο του γράφοντος Κωνσταντίνου Νικολόπουλου, με τον τίτλο «ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ».
Συγχαίρουμε θερμά τις μαθήτριες που αρίστευσαν και ευχόμαστε καλή προκοπή στη ζωή τους!!
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο Σύνδεσμός μας τίμησε με μετάλλιο την πρόεδρο του Δεσινού Διαμάντω Αθανασοπούλου που κρατάει Θερμοπύλες εκεί στο ακριτικό χωριό του Δήμου μας το Δεσινό. Επίσης και τις δύο μοναδικές μαθήτριες του δημοτικού σχολείου από τους Καμενιάνους που δίνουν ζωντάνια στο χωριό με τα θεατρικά τους δρώμενα: Την Αγάπη Παναγοπούλου και την Χριστίνα Παπασπυροπούλου.
Ευχαριστίες εξέφρασαν κατά τον χαιρετισμό τους, τόσο ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ψωφίδας κύριος Χαράλαμπος Παπαδημητρίου όσο και η πρόεδρος του Δεσινού Διαμάντω Αθανασοπούλου, για την, με τόσο σπουδαίο υπόβαθρο οργάνωση και πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης από τον Σύνδεσμό μας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ-ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ-ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΗ
Αιδεσιμώτατε, κυρία πρόεδρε της κοινότητας Δεσινού, κύριε Διευθυντά του Γυμνασίου Ψωφίδας, αγαπητοί μας καθηγητές, κύριε πρόεδρε του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων ….., Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί μας μαθητές και γονείς σας καλωσορίζω σήμερα εδώ σε τούτη τη μικρή φιλόξενη γωνιά του Δήμου μας, στο όμορφο Δεσινό και στον πανηγυρίζοντα ναό της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου-ηγαπημένου μαθητή του Χριστού-και εύχομαι από καρδιάς, Χρόνια Πολλά σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας!!!
Με αφορμή την σημερινή μέρα-όπου ο Σύνδεσμός μας Καμενιανιτών, Δροβολοβιτών, Δεσινιωτών «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ», βραβεύει γι’ άλλη μια φορά τους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου μας της Ψωφίδας. Μια γιορτή που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια με σκοπό την καλλιέργεια του πνεύματος «της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι» μεταξύ σας- μεταξύ των υπευθύνων πολιτών του αύριο του τόπου μας-θα ήθελα κι εγώ ως πρόεδρος του Συλλόγου μαζί με τα άλλα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου και με όσους σας σκέπτονται και σας αγαπούν να δώσω τις ευχές μου για καλή και καρποφόρα σχολική χρονιά.
Θα μου επιτρέψετε κάποια λόγια από καρδιάς…
«Παιδεία και αρετή και γνώση όσο κι αν είναι άγνωστα στους πολλούς, είναι το πιο γλυκό πράγμα στη ζωή του ανθρώπου.» Σύμφωνα με τον Σωκράτη, τον σπουδαιότερο ίσως από τους αρχαίους Έλληνες σοφούς μας.
Αυτά τα στοιχεία διαπνέουν το Σύνδεσμό μας Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών σε τομείς της Παιδείας, της Ιστορίας και του Πολιτισμού στον τόπο μας. Η στάση ζωής μας, οι δράσεις μας και κάθε ενέργειά μας, έχει κατά κύριο λόγο παιδευτικό χαρακτήρα.
Εδώ και χρόνια αγαπητοί μου, η Ελλάδα μπήκε σε περίοδο παρακμής επειδή υποβάθμισε την Παιδεία και υπονόμευσε την ιδιοπροσωπία Της. Οι ίδιοι μετατρέψαμε τις συνειδήσεις μας σε πνευματικές εκτάσεις, όπου ανθεί ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση και όπου η έλλειψη ήθους προβάλλεται ως πολιτική και κοινωνική ορθότητα. Όμως δεν πάει άλλο. Πρέπει η παιδεία στην πατρίδα μας να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα και σκέψη μας, για να υπάρξει μέλλον σε τούτο τον τόπο.
Επιβάλλεται γι’ αυτό η καλλιέργεια της ανθρωπιστικής Παιδείας από το Νηπιαγωγείο έως και το Πανεπιστήμιο. Λύση λυσιτελή στο πρόβλημα δεν αποτελούν τα σεμινάρια σε διαμορφωμένες συνειδήσεις, αλλά η εξ απαλών ονύχων, δια της Παιδείας, καλλιέργεια και διαμόρφωση κριτικής σκέψης.
Επίσης τα σχολικά προγράμματα παρασκευάζουν ανθρώπους που εξυπηρετούν την παραγωγή και δεν δημιουργούν πολίτες που πρώτα αποκτούν αξίες και έτσι γίνονται άριστοι σε ό,τι και αν απασχοληθούν. Η πικρή αλήθεια είναι πως χωρίς ουσιαστική Παιδεία όχι μόνο η παραπληροφόρηση δεν αντιμετωπίζεται αλλά και το μέλλον της χώρας υπονομεύεται και η Δημοκρατία κινδυνεύει, όπως μας δίδαξαν οι Πλάτωνας και Αριστοτέλης.
Όσες φιλότιμες προσπάθειες από γονείς και καθηγητές σκοντάφτουν σε κάποια στεγανά. Όμως ας γίνει προσπάθεια από όλους μας να δώσουμε όσες σωστές κατευθύνσεις και να καλύψουμε τα όποια κενά υπάρχουν.
Συγχαρητήρια λοιπόν πολλά σε σας παιδιά που αριστεύσατε, συγχαρητήρια και σε όλους τους μαθητές για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν στη ζωή!
Να έχετε όλοι σας, καθηγητές, γονείς και μαθητές, αλλά και όλοι οι παριστάμενοι την ευλογία του Θεού.
Χρόνια πολλά!!!
Για το Δ. Σ. Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.