HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Σκουπίδια, φθορές και εμπρησμοί στο Δημοτικό Σχολείο Κλειτορίας

Τον Αύγουστο, οι νυχτερινοί επισκέπτες του σχολείου μας απεδείχθηκαν με μεγάλη και… καταστροφική δράση. Εκτός από τα αμέτρητα σκουπίδια, κάθ...



Τον Αύγουστο, οι νυχτερινοί επισκέπτες του σχολείου μας απεδείχθηκαν με μεγάλη και… καταστροφική δράση. Εκτός από τα αμέτρητα σκουπίδια, κάθε είδους, που άφηναν πίσω τους και μετέτρεψαν την αυλή και το χώρο γύρω από από το σχολείο σε έναν απέραντο σκουπίδοτοπο... τις μικροφθορές στο νεο δάπεδο του γήπεδου μπασκετ, από χτυπήματα και καπνίσματα από δυναμιτάκια…
έφτασαν στο σημείο να ανάβουν φωτιές στα πλατύσκαλα του σχολείου!

Όπως μας ενημερώνει η Διευθύντρια του σχολείου Ξένη Σφυρή, "οι ανεγκέφαλοι νυχτερινοί επισκέπτες, μέσα στην αντιπυρική περίοδο και τη στιγμή που όλη η Έλλάδα μαστίζεται από τις πυρκαγές, δεν δίστασαν να ανάψουν φωτια, στον χώρο του σχολείο, για να κάψουν πευκοβελόνες, πλαστικά και κουκουνάρια από τα πεύκα. Δεν σκέφτηκαν ότι μια σπίθα ή ένα κουκουνάρι που θα σκάσει μπορεί να προκαλέσει μια πυρκαγιά η οποία θα εβαζε σε κίνδυνο ολόκληρο το χωριο, αφού γύρω από το σχολείο υπάρχουν δέντρα και πεύκα και το σχολείο βρίσκεται δίπλα σε σπίτια και στο Κέντρο Υγείας.
Αν αυτό δεν αποτελεί απόπειρα εμπρησμού τότε τι;"
και συμπληρώνει: 
"Τα σχολεία είναι δημόσια κτίρια τα οποία συντηρούνται από τα χρήματα όλων, από τα χρήματα των πολιτών του κράτους. Οι φθορές σε πλακάκια, το δάπεδο του γηπέδου, τα μάρμαρα, τα κάγκελα, τους τοιχους και οποιεσδήποτε φθορές είναι δύσκολο να αποκαθείστανται λόγω του κόστους τους και φυσικά κάνει το σχολείο να μοιάζει άσχημο.
Κάθε χρόνο, μαζί με τον Δήμο Καλαβρύτων, κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης του σχολείου και βελτίωσης της εικόνας του και των υποδομών του. Όμως, αν ο κάθε ανεγκέφαλος επισκέπτης προκαλεί τέτοιου είδους φθορές τότε αντί για την αναβάθμιση του σχολείου, τα χρήματα σπαταλώνται για την αποκατάσταση των φθορών.
Τα σχολεία είναι για τα παιδιά και χαιρόμαστε να έρχονται, να παίζουν και να ευχαριστουνται το μέρος ακόμα και τα απογεύματα. Όμως, ο βανδαλισμός των κτιρίων αποτελεί ποινικό αδίκημα. Για τα περιστατικά έχει ενημερωθεί ήδη η αστυνομία, η οποία έκανε αυτοψια στον χώρο."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.