HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Δημοτικές διαμάχες του Αιγίου στοχοποιούν το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων

Οι ενδοδημοτικές διαμάχες στην Αιγιάλεια με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, βάζουν στο κάδρο και τα Καλάβρυτα και συγκεκριμ...



Οι ενδοδημοτικές διαμάχες στην Αιγιάλεια με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, βάζουν στο κάδρο και τα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα στοχοποιούν έντεχνα το Πρωτοδικείου Καλαβρύτων, σε μια ύστατη προσπάθεια το Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου να ισχυροποιήση τα Δικαστήρια Αιγίου σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των Δικαστηρίων. Να σημειώσουμε οτι τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει ο διάλογος για την νέα χαρτογράφηση των Πρωτοδικείων και την λειτουργία έως δύο (2) σε κάθε Νομό, χωρίς ακόμα να έχει υλοποιηθεί. Υπενθυμίζουμε ότι στην Αχαΐα λειτουργούν τρία (3), Πάτρας, Καλαβρύτων και Αιγίου. Στη νέα χαρτογράφηση, αν και εφόσον εφαρμοστεί, τα δύο που παραμένουν στην Αχαΐα είναι αυτά της Πάτρας και αυτό των Καλαβρύτων (λόγο ιστορικότητας -το πιο παλαιό- και λόγο αποστάσεων) και είναι να κλείσει κάποιο ειναι αυτό του Αιγίου. Στην προσπαθεια λοιπόν αυτή να ισχυροποιηθεί το Αίγιο, οι Δικηγόροι χρησιμοποιούν την πολιτική αντιπαράθεση των εκλογών. 

"Πόλεμος ανακοινώσεων" 
Με ανακοίνωση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Γεωργίου Μπέσκου τέθηκε εκ του μη όντος, ζήτημα ανακατανομής της τοπικής αρμοδιότητας των γειτονικών Πρωτοδικείων Καλαβρύτων και Αιγίου και του Ειρηνοδικείου Ακράτας. Να σημειώσουμε οτι η περιοχή της Ακράτας είναι αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων. Τη σκυτάλη πήρε η παράταξη του κ. Γούτου ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει οτι  «Είναι αυτονόητο το δίκαιο του αιτήματος για υπαγωγή των περιοχών Ακράτας και Αιγείρας στο Πρωτοδικείο Αιγίου. Παραδόξως, η δημοτική αρχή και ο κ. Καλογερόπουλος, επέλεξαν να μην θέσουν το ζήτημα σε διάλογο, στην συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, παρότι το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου παρίστατο και αποτελούσε ευκαιρία διεξοδικής συζήτησης επί του θέματος...»

Ξεκαθαρίζει την κατάσταση ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαβρύτων
Για το ζήτημα ο Δικηγορικός σύλλογος Καλαβρύτων ξεκαθαρίζει την θέση του αναφέροντας: "Με αφορμή ανακοίνωση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου σχετικά με το θέμα της απόσπασης της περιφέρειας του Ειρηνοδικείου Ακράτας από την αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων και της υπαγωγής του στην αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Αιγίου, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα ακόλουθα: Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι κάποιοι συγχέουν την θεσμική τους ιδιότητα με την πολιτική. Χωρίς να έχουμε καμία απολύτως διάθεση να αναφερθούμε σε πολιτικές σκοπιμότητες δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τον χρόνο που επέλεξε το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου υπό την Προεδρία του άρτι επανεκλεγέντος κ. Γεωργίου Μπέσκου για να θέσει (εκ του μη όντος) ζήτημα ανακατανομής της τοπικής αρμοδιότητας των γειτονικών Πρωτοδικείων Καλαβρύτων και Αιγίου και του Ειρηνοδικείου Ακράτας. Η ενέργεια αυτή, που κατά την άποψη του εμπνευστή της, θα ισχυροποιήσει δήθεν τη θέση του Πρωτοδικείου Αιγίου εν όψει του φημολογούμενης αναδιάρθρωσης του δικαστικού χάρτη της χώρας, ενώ δεν έχει καμία απολύτως τύχη βάλει ευθέως κατά της ενότητας και αλληλεγγύης του δικηγορικού σώματος και υπονομεύει την πάγια και εκπεφρασμένη θέση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας περί μη κατάργησης κανενός Πρωτοδικείου. Για το θέμα αυτό έχει εκφραστεί ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και έχουν ενημερωθεί τα θεσμικά μας όργανα (Συντονιστική και Ολομέλεια). Οσον αφορά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, στην οποία παραβρέθηκε ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, είναι τουλάχιστον ατυχή και εκτός πραγματικότητας τα υπονοούμενα περί δήθεν «εμπλοκής» του Προέδρου του Συλλόγου μας κ. Ανδρέα Οικονόμου (ο οποίος δεν είχε κληθεί να παραστεί στη συνεδρίαση) στην απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη, λόγω της ιδιότητάς του ως εκπροσώπου τύπου της παράταξης Καλογερόπουλου στις επερχόμενες εκλογές. Αναμένουμε να κληθούμε και ασφαλώς θα παραστούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας για να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας, όταν το θέμα επανέλθει προς συζήτηση ενώπιον του.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε οτι, το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων είναι ένα ιστορικό Πρωτοδικείο πολλά χρόνια παλαιότερο του Αιγίου (σε 3 χρόνια κλείνει τα 100 χρόνια λειτουργίας του), που εξυπηρετεί πολίτες της ορεινής Αχαΐας και της απομακρυσμένης Αιγιάλειας με δύσκολη πρόσβαση στην πρωτεύουσα Πάτρα. Αν λοιπόν θα υπήρχε ζήτημα ή ανακύψει στο μέλλον, για λειτουργία δύο (2) Πρωτοδικείων στην Αχαΐα, αυτό που θα «κινδύνευε» με αναστολή λειτουργίας είναι του Αιγίου, αφού η Πάτρα είναι πολύ εύκολα πρόσβαση.

ρεπορτάζ kalavrytanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.