HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στελέχη της UNESCO στα Καλάβρυτα για να παραμείνει ο Χελμός - Βουραϊκός Παγκόσμιο Γεωπάρκο (ΦΩΤΟ)

Στις βασικές προτεραιότητες του Δήμου Καλαβρύτων αναφορικά με την περιβαλλοντική πολιτική του, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφορία, αναφέρθ...



Στις βασικές προτεραιότητες του Δήμου Καλαβρύτων αναφορικά με την περιβαλλοντική πολιτική του, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφορία, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος κατά την εκδήλωση υποδοχής, το απόγευμα της Δευτέρας, των απεσταλμένων αξιολογητών της UNESCO στα Καλάβρυτα. 
Οι εντεταλμένοι αξιολογητές της UNESCO στις πέντε μέρες που θα μείνουν την περιοχή θ’ αξιολογήσουν το πλαίσιο προστασίας του Γεωπάρκου Χελμού-Βουραϊκού, ενός εκ των επτά ελληνικών Γεωπάρκων που υπάγονται στη δικαιοδοσία ελέγχου και διαρκούς παρατήρησης απ’ την UNESCO. 
Στην υποδοχή των αξιολογητών στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαβρύτων παρόντες ήταν, επίσης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) Παναγιώτης Δημόπουλος, ο Δρ. Ιωάννης Κόκκορης, Δασολόγος -Περιβαλλοντολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Τοπικής Μονάδας Διαχείρισης του Γεωπάρκου, η Δρ. Ελένη Κουρνούτσου, επικεφαλής της Μονάδας Διαχείρισης, ο αναπληρωτής Καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και επιστημονικός συνεργάτης του Γεωπάρκου Γιώργος Ηλιόπουλος, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της περιοχής κ.α.
Όπως επεσήμανε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος «για εμάς, στο Δήμο Καλαβρύτων, τα όσα οι διεθνείς οργανισμοί και οι Συνθήκες για το περιβάλλον υπαγορεύουν δεν είναι μόνο ένα πλαίσιο αρχών και κανόνων το οποίο οφείλουμε αυστηρά ν’ ακολουθούμε. Είναι πολύ περισσότερο, καθημερινός οδηγός και στοιχείο ενσωματωμένο σ’ όλες τις πολιτικές μας. Το φυσικό περιβάλλον, τα φυσικά μνημεία μας, είναι το σπίτι και το οξυγόνο μας, είναι ο ζωτικός μας χώρος, είναι ο πλούτος μας και μαζί στοιχείο της ταυτότητας μας». 
Το Γεωπάρκο Χελμού -Βουραϊκού είναι σήμερα ένα απ’ τα επτά Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO που βρίσκονται στην Ελλάδα. Στη δε ευθύνη της Μονάδας Διαχείρισης του ΟΦΥΠΕΚΑ που έχει την έδρα της στα Καλάβρυτα περιλαμβάνονται συνολικά 18 περιοχές προστατευόμενες απ’ το Δίκτυο «NATURA 2000». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.