HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα αξιλογητές της UNESCO για το γεωπάρκο Χελμού Βουραϊκού - Ανοικτή εκδήλωση

Το γεωπάρκο  Χελμού  -  Βουραϊκού, μετά από τέσσερα χρόνια δουλειάς για την προστασία και ανάδειξη της γεωλογικής και όχι μόνο αξίας της περ...



Το γεωπάρκο  Χελμού  -  Βουραϊκού, μετά από τέσσερα χρόνια δουλειάς για την προστασία και ανάδειξη της γεωλογικής και όχι μόνο αξίας της περιοχής, επαναξιολογείται. Οι εντεταλμένοι αξιολογητές της UNESCO θα βρίσκονται στην περιοχή του γεωπάρκου την εβδομάδα μεταξύ 17-21 Ιουλίου 2023. 
Την Δευτέρα 17/7/2023, στις 18.00 στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων θα πραγματοποιηθεί εναρκτήρια συνάντηση της αξιολόγησης  όπου θα απευθύνουν χαιρετισμό οι τοπικές αρχές και θα παρουσιαστεί το γεωπάρκο και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θα ακολουθήσει γνωριμία με τους αξιολογητές και συζήτηση! 
Σε ανακοίνωσή του ο φορέας αναφέρει: 
"Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο και θα ήταν χαρά μας να σας έχουμε μαζί μας και σε αυτήν την προσπάθεια! Το γεωπάρκο Χελμού Βουραϊκού εντάχθηκε στο πρόγραμμα της UNESCO το 2015, εξαιτίας ενός συνδυασμού ποικιλόμορφων γεωλογικών, φυσικών και πολιτιστικών στοιχείων που του χαρίζουν τον μοναδικό χαρακτήρα του.  Προκειμένου να κρατήσει την μοναδική σφραγίδα πιστοποίησης της UNESCO που το κάνει γνωστό διεθνώς αξιολογείται κάθε 2 ή 4 χρόνια! Αξιολογήθηκε τελευταία φορά το 2019 και του αποδόθηκε η λεγόμενη πράσινη κάρτα. Παρέμεινε στο δίκτυο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ευελπιστούμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα και αυτήν την φορά! Η γνώμη της τοπικής κοινωνίας μας είναι απαραίτητη! Σας περιμένουμε!"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.