HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Προστιθέμενη Αξία στις Τοπικές Κοινωνίες από την ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ και το Πρόγραμμα LEADER

Η ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ στο πλαίσιο του e-Forum Αγροτικής Ανάπτυξης 2023 θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ...



Η ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ στο πλαίσιο του e-Forum Αγροτικής Ανάπτυξης 2023 θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ και Πρόγραμμα LEADER. Δημιουργώντας Προστιθέμενη Αξία στις Τοπικές Κοινωνίες» την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 στις 18:30. Η συνεδρία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του www.forumanaptixis.gr και μέσα από συνεργαζόμενα social media.
Ομιλητές:
• Ηρώ Τσιμπρή, Γενική Διευθύντρια ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. – Συντονίστρια CLLD/LEADER ΠΕ Αχαΐας
• Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας ΠΔΕ
• Παύλος Σατολιάς, Πρόεδρος Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων – Μέλος ΕΘΕΑΣ
• Νικόλαος Καραΐσκος, Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας – Αντιπρόεδρος ΕΔΠ CLLD/LEADER 2014-2020 της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
• Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Οινοποιός – Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού
Συντονισμός: Ηρώ Τσιμπρή, Γενική Διευθύντρια ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.

Η ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., ως αναπτυξιακός φορέας, λαμβάνοντας υπόψιν τις καθορισμένες στρατηγικές και πολιτικές ανάπτυξης για την περιοχή, σχεδιάζει και εφαρμόζει από το 1998 τη μεθοδολογία LEADER στην Π.Ε. Αχαΐας, με επίκεντρο τις ανάγκες της περιοχής και με στόχο τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της υπαίθρου.
Το LEADER από την αρχή, βασίστηκε στην αρχή της «bottom up» προσέγγισης – δίνοντας τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε ευρωπαϊκά και να ενεργούμε τοπικά – αλλά και ενθαρρύνει την ιδέα ότι η συνεργασία είναι ένας αποτελεσματικός μηχανισμός για να βοηθήσει τις αγροτικές περιοχές να αναπτύξουν από κοινού και να μοιραστούν νέες λύσεις σε κοινά ζητήματα.
Η τοπική στρατηγική CLLD/LEADER στοχεύει στην τοπική ανάπτυξη και ανάδειξη των αγροτικών περιοχών, με άξονες την αγροδιατροφή, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
Εκτός από την υλοποίηση έργων ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, το όραμα για την περιοχή μας και η προστιθέμενη αξία του LEADER αποτυπώνεται και στην ενίσχυση δράσεων που ενθαρρύνουν τη συνεργασία και δικτύωση μεταξύ διαφορετικών φορέων και κλάδων, τη γνώση και την ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής, την εξωστρέφειά της και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας ποιότητας.

Η ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους ίδιους τους ανθρώπους της υπαίθρου της Αχαΐας, καθώς τους παρέχει τη δυνατότητα για άμεση και αδιαμεσολάβητη επαφή με έναν Αναπτυξιακό Φορέα απαλλαγμένο από τις αγκυλώσεις και την γραφειοκρατία του κεντρικού κράτους. Η εμπιστοσύνη και η αναγνώριση των κατοίκων της υπαίθρου στην προσέγγιση LEADER και στους ανθρώπους της Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.) που υλοποιούν το πρόγραμμα, συμβάλλει σημαντικά στην αντιστάθμιση των αντιευρωπαϊκών τάσεων στις σύγχρονες κοινωνίες.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, η ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. είναι σήμερα η μοναδική Πολυμετοχική, Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, για πάνω από 25 χρόνια συνεχούς λειτουργίας με 2 γραφεία, στα Καλάβρυτα και στην Πάτρα. Ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ LEADER) όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Σ’ όλα τα χρόνια λειτουργίας της, υπάρχουν τρία σημαντικά γνωρίσματα που την κάνουν επιτυχημένη. Το πρώτο είναι η υψηλή επιστημονική επάρκεια των ανθρώπων που την στελεχώνουν. Το δεύτερο είναι η υποδειγματική εναρμόνιση της Εταιρείας με την φιλοσοφία του προγράμματος και τους καταστατικούς σκοπούς του. Και το τρίτο είναι η διαχείριση των πόρων -και όλες οι συνοδευτικές διαδικασίες- με τρόπο απόλυτα συμβατό με τους κανονισμούς αλλά και με την ανάγκη αξιοποίησης και του τελευταίου ευρώ που διατίθεται.
Η Τοπική Αναπτυξιακή Στρατηγική σχεδιάζεται από την ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και των κοινωνικο-οικονομικών φορέων, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για την περιοχή μας, ώστε να χρηματοδοτούνται έργα τοπικής αποδοχής και να διαχειρίζονται με επιτυχία οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.