HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νεκροί οι πιλότοι του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο πιλότοι του μοιραίου Canadair το οποίο συνετρίβη λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Τρίτης σε χαράδρα στην Κάρυ...



Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο πιλότοι του μοιραίου Canadair το οποίο συνετρίβη λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Τρίτης σε χαράδρα στην Κάρυστο ενώ επιχειρούσε ρίψη σε εστία φωτιάς.
Σύμφωνα με τον υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρόκειται για τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά, 34 ετών και τον Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών. Οι δύο ιπτάμενοι ανήκαν στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις
Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η επίσημη ανακοίνωση:
«Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια».
Η ανακοίνωση του ΓΕΑ
Το ΓΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την συντριβή Canadair CL-215 στην Κάρυστο, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας»
Ακόμα, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας προσθέτει ότι: «Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας».

Στο αποκλειστικό βίντεο της ΕΡΤ φαίνεται ότι το δεξί φτερό του αεροσκάφους χτυπά σε κάποιο δέντρο και χάνει τον έναν από τους δύο πλωτήρες του μετά την πολύ χαμηλή ρίψη νερού που έκανε στη φωτιά το πλήρωμά του. Σημειώνεται πως το CL-215 είναι από τα παλαιότερα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.