HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Ερυμάνθου και ΠΕΔ συμπράττουν για την 20η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας

Τη συνεργασία τους για τη διοργάνωση της 20ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας ανακοίνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ερυμάνθου κα...Τη συνεργασία τους για τη διοργάνωση της 20ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας ανακοίνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ερυμάνθου και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας στηρίζοντας τον θεσμό που αναδεικνύει την ποιοτική παραγωγή της περιοχής, αλλά και τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την καινοτομία, την έρευνα και την αγορά.
«Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχουμε καταβάλλει πολύ μεγάλες προσπάθειες για να καλύψουμε τα ελλείμματα πολλών ετών, να επουλώσουμε τις πληγές που ανοίγουν, αλλά και να σταθούμε δίπλα στον γεωργό, τον κτηνοτρόφο και τον αλιέα ή ιχθυοκαλλιεργητή, όχι απλώς ως συμπαραστάτες του έργου και των αιτημάτων του, αλλά ως συν διαμορφωτές ενός καλύτερου μέλλοντος» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, θυμίζοντας ότι ο πρωτογενής τομέας για τη Δυτική Ελλάδα, εισφέρει στο περιφερειακό εισόδημα πάνω από 1,3 δις ετησίως, αποτελώντας μία μεγάλη δύναμη αλλά και ένα ισχυρό πλεονέκτημα για το μέλλον.
Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι ένας ακόμη πυλώνας της στρατηγικής της Περιφέρειας είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, ώστε να γίνουν γνωστά παντού και οι πωλήσεις τους να αποκτήσουν σύγχρονη δυναμική. Στην κατεύθυνση αυτή υλοποιούνται δράσεις εξωστρέφειας, τόνισε ο κ. Φαρμάκης ο οποίος αναφερόμενος στην Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας είπε ότι αποτελεί ένα διαρκώς εξελισσόμενο θεσμό, που άνοιξε το δρόμο και για άλλα παρόμοια εκθεσιακά γεγονότα στη Δυτική Ελλάδα.
Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θανάσης Παπαδόπουλος , μιλώντας για τη συμμετοχή του φορέα τόνισε: «Οι 19 Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας στηρίζουμε αυτήν την έκθεση αναγνωρίζοντας την συμβολή της στην ανάδειξη του αγροτικού τομέα της περιοχής. Καλούμε τον κόσμο στο διάστημα7-10 Σεπτεμβρίου 2023 να επισκεφθεί την Χαλανδρίτσα και να γνωρίσει την εξέλιξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής»
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής, τόνισε: «Με χαρά, ικανοποίηση και αισιοδοξία μετράμε αντίστροφα για την 20η ΑgreXA, την Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας. Πέρυσι είχαμε περισσότερους από 130 εκθέτες, ενώ φέτος ήδη καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένεται να σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών» Όπως ανέφερε στη φετινή διοργάνωση εισάγονται νέα χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της αλληλεπίδρασης και της καινοτομίας που καταδεικνύουν την πρόθεσή του Δήμου, ο ιστορικός αυτός θεσμός να εξελιχθεί και να μετατρέψει την περιοχή σε σημείο αναφοράς.
Η φετινή έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα φιλοξενηθεί στον ολοκληρωμένο, ανακαινισμένο χώρο του εσωτερικού οικισμού της Χαλανδρίτσας, στα λιθόστρωτα σοκάκια, ενώ θα περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις.
«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος, αλλά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλανδρίτσας για την συνεργασία και την πολύτιμη στήριξή τους, καθώς και όλους όσοι τιμούν με τη συμμετοχή και την παρουσία τους την έκθεση», κατέληξε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου και ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.