HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΜΕΝΙΑΝΟΙ: Πρόγραμμα εκδηλώσεων «Καμενιάνεια 2023»

Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών – Δεσινιωτών «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»-στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και της σφαιρικότερης αντίληψης περί των...Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών – Δεσινιωτών «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»-στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και της σφαιρικότερης αντίληψης περί των καιρών που διανύουμε- κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιεί κι εφέτος πλούσιες ποιοτικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στους νέους, καθώς και σε όλους τους κατοίκους των χωριών μας, τους επισκέπτες και τους φίλους, σε ένα φάσμα αρμονικότητας και παιδευτικότητας, στα «Καμενιάνεια 2023».
Αυτές είναι ενταγμένες σε ένα ευρύτερο πλαίσιο να κρατηθεί ο τόπος μας ζωντανός, να μην αποκοπούμε από τις ρίζες και τις αξίες μας, αυτές που κράτησαν όρθιες τόσες γενιές. Παράλληλα όμως και για να εργαστούμε για ένα κόσμο καλύτερο, τον κόσμο του αύριο του τόπου μας. Όλα αυτά, με αγάπη για την πατρίδα μας και τους ανθρώπους, με συναίσθηση της ατομικής ευθύνης, της συλλογικής και ατομικής ωριμότητας, της μετακορωνοϊκής διαμορφωθείσας κατάστασης και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που επικρατεί ευρύτερα.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ι. ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ώρα 10η πρωινή: Ηράκλειος Αγώνας Δρόμου Α.Γ.ΕΝ.
Διαδρομή: «Αλώνι Ξενοχρήστου» Καμενιάνων, προς Καπρίβαινα, μήκους (1000) μέτρων. Ενδέχεται να υπάρχει τροποποίηση της διαδρομής λόγω των καιρικών και άλλων παραγόντων.
2) Ώρα 7η απογευματινή: Στο πνευματικό Κέντρο του Αγίου Αθανασίου. Θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα νεανίδων και νέων των Καμενιάνων.
ΙΙ. ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. 1.Ώρα 5.30 απογευματινή: Ποδοσφαιρικοί Αγώνες στο Αθλητικό μας κέντρο «ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΜΕΝΙΑΝΩΝ».
Οι αγώνες θα πλαισιωθούν: α) Από τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά και β) Από εφήβους και μεγάλους σε μικτές ομάδες απ’ τα χωριά μας, Καμενιάνους – Δροβολοβό και Δεσινό.
Οι νικήτριες ομάδες βραβεύονται.
Η βράβευση είναι συλλογική για να καλλιεργείται το ομαδικό πνεύμα και ο υγιείς ανταγωνισμός με ευρύτερους ορίζοντες.
Εφόσον επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι κατά τους αγώνες, γίνεται ειδική βράβευση παραγόντων και αγωνιζομένων, για το «ευ αγωνίζεσθαι».

ΙΙΙ. ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
Ώρα 11.15 πρωινή: Στο Αθανασέικο Αλώνι: α) Αγώνες δρόμου Α.Γ.Ε.Ν. και β) Αγώνες δρόμου παίδων. γ) Αγώνες σκοποβολής με αεροβόλο όπλο, Α.Γ.Ε.Ν. και παίδων. Βραβεύονται οι τρεις πρώτοι σε κάθε άθλημα.
Ώρα 7η απογευματινή:
1) ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΙΑΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΥ.
2) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.

ΙV ΤΡΙΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
1. Ώρα 8η πρωινή: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Καμενιάνων.
2. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επιμνημόσυνη δέηση -προσκλητήριο αγωνιστών και πεσόντων- κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού.
3. Ώρα 10.30 πρωινή: Ομιλία, Κεράσματα, καφές, κλήρωση της παραδοσιακής κουλούρας και άλλων δώρων, στο Πνευματικό Κέντρο Καμενιάνων. Στη συνέχεια ακολουθεί ξενάγηση στο Λαογραφικό μας Μουσείο, κλπ..ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες – εξειδικευμένες για την προστασία του περιβάλλοντος, της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου μας από αλόγιστες ενέργειες και παρεμβάσεις, καθώς και από φυσικές καταστροφές – σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα μας. Θα ακολουθήσουν ξεναγήσεις σε ιστορικούς χώρους.

VΙ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΜΕΝΙΑΝΩΝ.
Πανηγυρική Θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στον εορτάζοντα ναό Γενέσιον της Θεοτόκου Καμενιάνων. Αναβίωση παλαιοτέρων εθίμων καθώς και του εθίμου της κουλούρας, κεράσματα κλπ. (Στο πρόγραμμα ενδέχεται να προστεθούν και κάποιες άλλες εκδηλώσεις για την ημέρα αυτή ).

VΙΙ. ΤΡΙΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΔΕΣΙΝΟΥ – ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
1. Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, στον Πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Δεσινού.
2. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θ’ ακολουθήσει η βράβευση των αριστευσάντων, τριών καλλίτερων μαθητών του Γυμνασίου Ψωφίδας, (έναν από κάθε τάξη).
Σημ: Η Γιορτή Παιδείας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου μας των Καλαβρύτων.
VΙΙΙ. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
α. Γίνεται γνωστό σε όλους ότι: Στους Αγώνες και όλα τα αθλήματα προέχει, η προσωπική ασφάλεια και η ακεραιότητα των αγωνιζομένων.
Προς τούτο και για όλα τα άλλα αθλήματα, είναι απαραίτητη η υγειονομική – ιατρική εξέταση των συμμετεχόντων που θα γίνει με ευθύνη των γονέων τους για τους ανηλίκους και των ιδίων για τους ενηλίκους.
Οι εκδηλώσεις και οι αγώνες, έχουν χαρακτήρα πολιτιστικό, κοινωνικό, εορταστικό, πανηγυρικό. Γι’ αυτό και ο Σύνδεσμός μας υπερτονίζει ιδιαίτερα κάποια θέματα που πρέπει απαραίτητα να λάβουν υπόψιν τους οι συμμετέχοντες σε κάθε ενέργεια και εκδήλωση.
β. Γνωστοποιούμε επίσης ότι οι εκδηλώσεις βασίζονται πέραν των άλλων- στο πρακτικό μέρος τους – στην εθελοντική προσφορά εργασίας και σε ότι άλλο χρειαστεί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Επιπρόσθετα δε τονίζουμε πως η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. Τα Καμενιάνεια είναι γιορτή για όλους μας. Είναι Πολιτιστική Εκδήλωση που τιμά τα χωριά μας και τους ανθρώπους, ζώντες και τεθνεώτες.
γ. Επίσης γίνεται γνωστό ότι σε επί μέρους θέματα μπορεί να γίνει και μερική τροποποίηση του προγράμματος, για όποια τυχόν θέματα και παράγοντες που ενδέχεται να προκύψουν.
Με την συμμετοχή όλων μας θα στεφθούν με επιτυχία και οι φετινές εκδηλώσεις μας.
Υ.Γ. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις όλων των «αδελφών» Καλαβρυτινών Συλλόγων.
Καλή αντάμωση στα χωριά μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.