HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών η Χριστίνα Αλεξοπούλου

  Η πρώτη Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου ανέλαβε το Υφυπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1978. Είναι παντρε...

 


Η πρώτη Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου ανέλαβε το Υφυπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1978. Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Θεόδωρο Τζαμαλούκα και έχουν μία κόρη 2 ετών, την Πηνελόπη.
Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Εργάζεται αδιαλείπτως από τα φοιτητικά της χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.
Ως πολιτικός μηχανικός και επιχειρηματίας στον χώρο της υλοποίησης δημόσιων έργων, ατομικά ή μέσω εταιρειών της, όπως το Τεχνικό Γραφείο Χρ. Αλεξοπούλου και η Ασφαλτική Πατρών, έχει συμμετάσχει, επιβλέψει ή αναλάβει την υλοποίηση δεκάδων έργων, μικρής και μεγάλης κλίμακας, στην ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια ΔΕΠΙΝ (Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά).
Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται από οικοδομικές άδειες, κατασκευές κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, έλεγχοι στατικής επάρκειας κτηρίων, τεχνικές μελέτες και αναστηλώσεις ιστορικών μνημείων, έως μεγάλοι άξονες επικοινωνιών και μεταφορών, όπως η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η Ολυμπία οδός και το τοπικό δίκτυο του ΟΤΕ, καθώς και έργα που σχετίζονται με υποδομές εθνικής ασφαλείας.
Το 2004–2010 διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Το 2006 εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος Αχαΐας, πρώτη στον συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας.
Μετά τη λήξη της θητείας της στην Αυτοδιοίκηση, το 2010, ασχολείται πολιτικά με τον επαγγελματικό της κλάδο, εκλεγόμενη σε διάφορες θέσεις στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Είναι μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, εκλεγμένη με την παράταξη που υποστηρίζει η Ν.Δ. Δραστηριοποιείται επίσης στον κοινωνικό τομέα, μέσα από φορείς ή θεσμούς όπως η Εκκλησία, ο εθελοντισμός και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.