HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ο Χαιρετισμός του Δημάρχου στην διημερίδα Φυσικοθεραπείας

Μια πολύ σημαντική επιστημονική διημερίδα φιλοξενείται στα Καλάβρυτα το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου, που διoργανώνει το περιφερει...

Μια πολύ σημαντική επιστημονική διημερίδα φιλοξενείται στα Καλάβρυτα το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου, που διoργανώνει το περιφερειακό τμήμα Αχαΐας-Ηλείας τού Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου CANYON HOTEL & SPA, στα Καλάβρυτα με κεντρικό  θέμα: «Η Φυσικοθεραπεία στην Προάσπιση της Υγείας και της Ποιότητας Ζωής».
Στην εναρκτήρια συνεδρίαση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ' Αιγιαλείας κ.κ.Ιερώνυμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών Πέτρος Λυμπερίδης, ο Πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Αχαΐας-Ηλείας Γιώργος Μώρος, Πρόεδροι Περιφερειακών τμημάτων απ όλη την Ελλάδα, ενώ συμμετέχουν καθηγητές από τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα της υγείας, εξειδικευμένους στα προβλήματα των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων και φοιτητές. 
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος στον χαιρετισμό του ανέφερε:
Φίλες και Φίλοι,
Είναι χαρά μας να σάς καλωσορίζουμε σήμερα στην πόλη μας και να βρισκόμαστε εδώ, στην εναρκτήρια εκδήλωση μιας εξαιρετικά σημαντικής επιστημονικής συνάντησης που έρχεται να προσεγγίσει και ν’ αναδείξει τον ιδιαίτερο ρόλο της Φυσικοθεραπείας στην Προάσπιση της Υγείας και φυσικά της Ποιότητας Ζωής.
Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να συγχαρώ τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών και το Περιφερειακό Τμήμα Αχαΐας-Ηλείας αλλά και όλους τους φορείς που συμπράττουν σ’ αυτή την διήμερη συνάντηση, όπως την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Και μαζί να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες για την απόφαση τους να επιλέξουν τα Καλάβρυτα ως τόπο φιλοξενίας αυτής της Συνάντησης.
Μια απόφαση που είχε διπλή αφετηρία, όπως μάς έχει ενημερώσει ο Πρόεδρος του Τμήματος Αχαΐας-Ηλείας κύριος Γιώργος Μώρος και η Γενική Γραμματέας κύρια Κατερίνα Πασσίση.
Απ’ την μια πλευρά, έχει τον ξεχωριστό χαρακτήρα της απόδοσης φόρου τιμής και αναγνώρισης στον ηρωισμό και στη μνημειώδη πατριωτική στάση των Καλαβρυτινών κατά την περίοδο της γερμανικής Κατοχής, με αποκορύφωμα τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 1943 και το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.
Μάλιστα, μόλις την Τρίτη που μάς πέρασε, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στην Αθήνα, στην Πλάκα, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πολωνίας και παρουσία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου και του Υφυπουργού Εξωτερικών της Πολωνίας, είχαμε την ευκαιρία να ξαναδούμε -σ’ όλη την επιστημονική της εμβέλεια και υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων- τη μεγάλη εκκρεμότητα των γερμανικών οφειλών.
Ένα ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για τα Καλάβρυτα αλλά και για όλες τις Μαρτυρικές Πόλεις και Χωριά της χώρας, που ογδόντα χρόνια μετά εξακολουθούν να διεκδικούν το δίκιο τους.
Εξακολουθούν να παλεύουν, να μην κάνουν βήμα πίσω, να μην συμβιβάζονται με νομικά αστήρικτες αιτιάσεις και τερτίπια, να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια και τελικά να καταφέρνουν να κερδίζουν μάχες.
Μάχες που είμαι αισιόδοξος ότι τελικά θα οδηγήσουν σ’ αυτό που όλοι επιδιώκουμε.
Δηλαδή, στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και στο να πληρώσουν οι υπαίτιοι για όλα τα δεινά που προκάλεσαν. Για τις πολλές και ανεπούλωτες πληγές που άφησαν στην πατρίδα μας αλλά και στις οικογένειες μας.
Αυτός είναι ο ένας λόγος που επελέγησαν τα Καλάβρυτα για την διημερίδα.
Ένας άλλος λόγος -και ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό- ήταν η εξαιρετική πρωτοβουλία των διοργανωτών να περιλάβουν στο πρόγραμμα των εργασιών της Διημερίδας το σκέλος της αξιολόγησης του γενικού πληθυσμού.
Αύριο Κυριακή, στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων και στους Σταθμούς Ενημέρωσης, εξειδικευμένοι φυσικοθεραπευτές θα εστιάσουν στην αξιολόγηση αλλά και στην εκπαίδευση του πληθυσμού σε μια σειρά πολύ σημαντικών ζητημάτων που έχουν άμεση σχέση με τη Φυσικοθεραπεία.
Ζητήματα όπως η πτώση των ηλικιωμένων μ’ έμφαση φυσικά στο κομμάτι της πρόληψης, τα θέματα Υγείας των γυναικών, οι αρχές της αερόβιας άσκησης, οι λειτουργικές δεξιότητες και ικανότητες της καθημερινής ζωής και άλλα.
Όλα αυτά ενδιαφέρουν.
Και ενδιαφέρουν παρά πολύ ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας.
Και παράλληλα αναδεικνύουν αυτό που έχει ήδη κατοχυρωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Δηλαδή, τον κοινωνικό ρόλο και την πολυδιάστατη κοινωνική προσφορά του Έλληνα Φυσικοθεραπευτή.
Πριν έρθω εδώ, είχα την ευκαιρία να δω αναλυτικά το πρόγραμμα των εργασιών σας.
Και στάθηκα σε δυο κυρίως σημεία.
Πρώτον, στην στοχευμένη επιλογή των θεματικών ενοτήτων αυτού του διημέρου.
Ενότητες που καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από τα στρογγυλά τραπέζια για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της Οστεοσαρκοπενίας, ως τις πτώσεις των ηλικιωμένων και τον ρόλο της φυσικής δραστηριότητας και άσκησης.
Κι απ’ τον ρόλο της Φυσικοθεραπείας στην αντιμετώπιση του χρόνιου μυοσκελετικού πόνου ως τη διαχείριση των συμπτωμάτων των χρόνιων νευρολογικών ασθενών.
Και ένα δεύτερο σημείο που απορρέει απ’ το πρόγραμμα, όπου εδώ δεν χρειάζεται να πω πολλά, είναι η επιστημονική κατάρτιση, το κύρος και αναγνώριση των ομιλητών της Διημερίδας. Ομιλητές γνωστοί για την επιστημονική διαδρομή τους, τους οποίους είναι χαρά μας αυτό το διήμερο να τους έχουμε εδώ.
Αυτοί, λοιπόν, εκτιμώ ότι είναι οι δυο λόγοι που επελέγησαν τα Καλάβρυτα ώστε αυτό το σαββατοκύριακο να χτυπάει εδώ η καρδιά της ελληνικής Φυσικοθεραπείας.
Επιτρέψτε μου, όμως, να προσθέσω έναν ακόμα λόγο.
Και αυτός ο τρίτος, ίσως αυτονόητος λόγος έχει να κάνει με τις μοναδικές ευκαιρίες που δίνει -αυτή την εποχή- η περιοχή μας ώστε κανείς να έρθει σε επαφή με τη Φύση, με την Ιστορία και τον Πολιτισμό της, αλλά και με τις γαστρονομικές επιλογές και τα τοπικά προϊόντα της.
Σίγουρα δεν αρκούν δυο μέρες για να ανακαλύψει κανείς τον πλούτο, τις ομορφιές και τις εμπειρίες που κρύβει η περιοχή των Καλαβρύτων και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες της.
Δεν φτάνουν 48 ώρες ώστε ο επισκέπτης να φύγει από δω με πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς μπορεί να τού προσφέρει ο Δήμος Καλαβρύτων στο σύνολο του, όλες τις εποχές του χρόνου.
Πριν από δυο εβδομάδες μάλιστα, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, είχαμε τη μεγάλη χαρά να διοργανώσουμε το Πρώτο Φεστιβάλ Βουνού στο Χελμό και να φιλοξενήσουμε -με υποδειγματικό τρόπο- περισσότερους από 12.000 επισκέπτες που ήρθαν εδώ απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και απ’ την Κύπρο.
Και αυτό το Φεστιβάλ ήρθε ακριβώς να υπογραμμίσει τον χαρακτήρα του Δήμου Καλαβρύτων ως τουριστικού προορισμού δώδεκα μήνες το χρόνο, με κάθε μια εποχή να προσφέρει και κάτι διαφορετικό και συναρπαστικό στους επισκέπτες μας.
Με τις σκέψεις αυτές, χαιρετίζω την Διημερίδα, συγχαίρω και πάλι -κι ευχαριστώ- τους διοργανωτές και σας περιμένω όλους σύντομα ξανά στα Καλάβρυτα.
Στον τόπο μας θα είστε πάντα καλοδεχούμενοι.
Σας Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.