HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ονομαστήρια Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Ευσεβίου (ΦΩΤΟ)

Τα ονομαστήριά του εόρτασε σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου μνήμη του Ιερομάρτυρος Ευσεβίου, επισκόπου Σαμοσάτων (†380), ο καθηγούμενος της Ιστορικ...

Τα ονομαστήριά του εόρτασε σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου μνήμη του Ιερομάρτυρος Ευσεβίου, επισκόπου Σαμοσάτων (†380), ο καθηγούμενος της Ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας και Εθνικής Μητρόπολης, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Σπανός.
Της Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ' Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος συνοδεία του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Ευσεβίου, του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Καλλινίκου, του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγίου Ιεροθέου, του Γενικού Αρχιερατικού Καλαβρύτων Κωνσταντίνου Μηγτρόπουλου, του Αρχιερατικού Καλαβρύτων Χρήστου Μπίρμπα, του Ιεροκήρυκα της Ιερά Μητροπόλεως Χρυσοστόμου και χορεία Ιερέων, Ιεροδιακόνων και μοναχών. Στο καθολικό της Ιεράς Μονής και η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Ακράτας γερόντισσα Σωφρονία με την συνοδεία της, ο τ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης, ο Διοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων Ανδρέας Δημητρόπουλος και πλήθος πιστών.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο στην Ιερά Μνήμη δύο ηγιασμένων μορφών της τοπικής μας Εκκλησίας του αειδήμου Ιερομονάχου Ευσεβίου Γιαννακάκη και του αειδήμου Ιεροδιακόνου Ευσεβίου Κηπουργού. 
Ακολούθησαν μοναστηριακά κεράσματα για όλα το εκκλησίασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής και ευχές για μακροημέρευση τόσο στον καθηγούμενο όσο και στο Μητροπολίτη μας που είχε πριν λίγες μέρες τα ονομαστήριά του.   

Ο π. Ευσέβιος (κατά κόσμον Ιωάννης Σπανός) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Απριλίου του 1969. Μετά την στοιχειώδη εκπαίδευση εφοίτησε στο Μαράσλειο Γυμνάσιο και Λύκειο. Το 1993 αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπό την πνευματική καθοδήγηση του αειμνήστου γέροντός του, Αρχιμανδρίτου Ευσεβίου Γιαννακάκη και του μακαριστου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας Αρχιμανδρίτου Φιλαρέτου Κωνσταντακοπούλου, εκάρη μοναχός στις 13 Δεκεμβρίου 1994 λαβών το μοναχικό όνομα Ευσέβιος.
Στις 25 Μαρτίου του 1995 χειροτονήθηκε διάκονος στο Καθολικό της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας ενώ στις 5 Ιουνίου του 1998 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο.
Ο Σεβασμιώτατος  διακρίνοντας τις πνευματικές του ικανότητες τον προεχείρισε πνευματικό στις 17 Μαρτίου 2004 και Αρχιμανδρίτη στις 25 Μαρτίου του ιδίου έτους. Διετέλεσε μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής από το 2001.
Ο πρ. Ευσέβιος διακρίνεται για τα πνευματικά και ποιμαντικά του προσόντα, έχει πλούσια δραστηριότητα στην περιοχή των Καλαβρύτων γι αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητός από το λαό της περιοχής αυτής.
Η ενθρόνισή του πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου 2011.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.