HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκλογές 2023 - Άνοιξαν οι κάλπες στα 73 εκλογικά τμήματα των Καλαβρύτων

Άνοιξαν οι κάλπες για τις Εθνικές Εκλογές. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα ενώ υπάρχουν...



Άνοιξαν οι κάλπες για τις Εθνικές Εκλογές. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα ενώ υπάρχουν δύο σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου που οφείλουν να γνωρίζουν οι εκλογείς:
-στην σημερινή διαδικασία δεν μπαίνει σταυρός προτίμησης στους υποψηφίους καθώς οι εκλογές γίνονται με λίστα
-στα εκλογικά τμήματα θα δοθούν νέα ψηφοδέλτια καθώς τα παλιά του Μαΐου έχουν αποσυρθεί και θεωρούνται ΑΚΥΡΑ
Η δύναμη του εκλογικού σώματος είναι 9.813.595 Έλληνες πολίτες εκ των οποίων 4.763.264 άνδρες και 5.050.331 γυναίκες. Για τη διεύθυνση του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψηφίζουν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε πού Ψηφίζεις» στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών, https://mpp.ypes.gov.gr/#/, η οποία είναι προσβάσιμη και από το Gov.gr. Εναλλακτικά έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τις τηλεφωνικές γραμμές 2131361500 και 2131313800.
Οι εκλογείς θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους, ακόμα κι αν έχει λήξει. Εναλλακτικά δεκτό είναι κάθε έγγραφο ταυτοπροσωπίας, όπως άδεια οδήγησης και ατομικό βιβλιάριο υγείας. Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά. H αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας που είναι προσβάσιμη μέσω της κυβερνητικής πύλης https://wallet.gov.gr

Τα Καλάβρυτα έχουν 73 εκλογικά τμήματα και 16928 εγγεγραμμένους. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου ψήφισαν 8520

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.