Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΤΣΙΠΡΑΣ: Από Δευτέρα το Μαξίμου θα ανοίξει τις πόρτες του στη δημοκρατία

Να κρίνουν και να συγκρίνουν προγράμματα και θέσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλ...

Να κρίνουν και να συγκρίνουν προγράμματα και θέσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, εξαπολύοντας παράλληλα μετωπική επίθεση προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Βυθίσατε την οικονομία στο βάλτο και την κοινωνία στην απόγνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό, προσθέτοντας πως «εσείς λεηλατήσατε τη κοινωνία. Εμείς στηρίξαμε τη κοινωνία και την παραδώσαμε όρθια εν μέσω θυέλλης».
«Εσείς τι κάνατε 4 χρόνια ; Παρά ότι τα βρήκατε όλα στρωμένα. Γκρεμίσατε δικαιώματα, εισοδήματα και ζωές» παρατήρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, η κυβέρνησή του ΣΥΡΙΖΑ αποσόβησε το να «γίνει η γειτονική μας χώρα ορμητήριο δυνάμεων που επιβουλεύονται την Ελλάδα», όπως είπε ο κ. Τσίπρας, με φόντο την «Συμφωνία των Πρεσπών».
Α. Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη

Τελευταία γραμμή άμυνας ο φόβος
Δίνοντας εμμέσως συνέχεια στη συζήτηση περί «κυβέρνησης ειδικού σκοπού», η οποία ανακινήθηκε μετά τη σημερινή του διακαναλική συνέντευξη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος «σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες», εκτίμησε πως «κάθαρση και φως στο μεγαλύτερο σκάνδαλο εναντίον της δημοκρατικής λειτουργίας από τη μεταπολίτευση και μετά θα έχουμε μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας» με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ενώ ισχυρίστηκε ταυτόχρονα ότι «με νίκη της ΝΔ θα έχουμε συγκάλυψη».
Απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό, «ο κύριος Μητσοτάκης δείχνει τις τελευταίες μέρες συμπτώματα πανικού. Περίεργο για κάποιον που έχει ένα τόσο ευρύ προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συνέχισε λέγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης «έχει καταφύγει στην τελευταία γραμμή άμυνας όλων των αυταρχικών καθεστώτων. Στο φόβο. Στη διασπορά του φόβου».
«Προσέξτε, λέει, η αλλαγή σημαίνει περιπέτειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει περιπέτειες. Ενώ το καθεστώς του σημαίνει σταθερότητα. Εδώ ξέρετε τι συμβαίνει; Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αλλά ως φάρσα» σχολίασε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «πάντα στην ιστορία μας δυνάστες, κατακτητές, αυταρχικά καθεστώτα, έλεγαν ακριβώς το ίδιο. Μην αντιστέκεστε, μην ξεσηκώνεστε, μη μιλάτε, μην ονειρεύεστε καν, γιατί αυτό συνεπάγεται περιπέτειες». Αλλά, δεν «δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς δικαιοσύνη» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε το κόμμα του ως την πιο αποτελεσματική δύναμη σταθερότητας.

Από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας έψεξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως «βυσσοδομήσατε εναντίον μιας συμφωνίας που ξέρατε καλά ότι είναι επωφελής για τη χώρα. Συμμαχήσατε με την άκρα Δεξιά στην προσπάθειά σας να παραπλανήσετε το λαό», κατηγορώντας ταυτόχρονα τον Πρωθυπουργό ότι έβαλε «προσωπικό και το κομματικό σας συμφέρον πάνω από το εθνικό συμφέρον». Για τη στάση της παρούσας κυβέρνησης απέναντι στην «Συμφωνία των Πρεσπών», ο κ. Τσίπρας δήλωσε για τον Πρωθυπουργό πως «καλά κάνατε και την τιμάτε τη συμφωνία. Εσάς όμως δεν σας τιμά η στάση αυτή. Γιατί είσαστε ένας υποκριτής.¨ Ένας ακραίος λαϊκιστής που άλλα λέει κι άλλα κάνει», ενώ περιέγραψε με μια φράση τη θητεία του κ. Μητσοτάκη, συνοψίζοντας πως «δεν νοιάζεστε».
Σε υψηλούς τόνους, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι απαξίωσε το κράτος, μετατρέποντάς το σε «πηγή εύκολου πλουτισμού για τον κομματικό σας στρατό», όπως και για το ΕΣΥ, μέσα από «απαξίωση, διάλυση», αλλά και ανοιχτό διάδρομο για την «είσοδο της κερδοσκοπίας». Στην παιδεία, «αναθέσατε στην κυρία Κεραμέως να βάλει φραγμούς στην είσοδο χιλιάδων παιδιών από τα λαϊκά στρώματα στα πανεπιστήμια. Να γίνουν βορά σε κολλέγια της αρπαχτής έναντι αδρού τιμήματος» περιέγραψε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν νοιάζεται ακόμη «για την ασφάλεια του πολίτη. Διαλύσατε τις υποδομές για να τις ξεπουλήσετε κοψοχρονιά. Τραγικό παράδειγμα ο ΟΣΕ. Τον διαλύσατε, τον μετατρέψατε σε πεδίο κομματισμού και ρουσφετιού, για να φτάσουμε τελικά στην τραγωδία των Τεμπών», όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
«Έχουμε υποχρέωση να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και αναφερόμενος στις οικογένειες των θυμάτων, «πριν από λίγο (σ.σ τους) πρόσβαλε ο κ. Μητσοτάκης σε μια τηλεοπτική συνέντευξή του λέγοντας πως εργαλειοποιούν την τραγωδία. Ποιοι; Αυτοί που έχασαν τα παιδιά τους» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν νοιάστηκε ούτε για την μεσαία τάξη, «και την καταδικάσατε να φυτοζωεί με pass. Με κουπόνια», όπως είπε. Αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας, «παραδώσατε στα funds με εξευτελιστικό τίμημα περιουσίες και σπίτια. 40 δις μεγαλύτερο το ιδιωτικό χρέος. 50 δις το δημόσιο χρέος. 4.250.000 Έλληνες με δάνεια που αδυνατούν να πληρώσουν. 700.000 σπίτια στα χέρια των funds», όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας.
« Ήρθε όμως η ώρα την Κυριακή να κάνετε έξωση εσείς στον κ. Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου» κάλεσε τους συγκεντρωμένους πολίτες ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ακόμη πως «δίνουμε ανάσα στην ίδια τη δημοκρατία».

Σε ειδική αναφορά του για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εστίασε στο ότι «ο κύριος Μητσοτάκης ομολόγησε το σκάνδαλο», όπως και στο ότι «δεν υπήρχε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις», παρατηρώντας ο ίδιος πως «η συγκάλυψη είναι καθεστώς στο καθεστώς Μητσοτάκη». «Εσείς, αυτό το καθεστώς της Αγίας Οικογένειας, το αντέχετε;» κάλεσε τους συντηρητικούς πολίτες ο κ. Τσίπρας να απαντήσουν, ενώ προεξόφλησε πως «ο κ. Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει απέναντι στον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία για την παραβίασή της». Ταυτόχρονα, «μας λένε κάτι ότι μηρυκάζουμε συνθήματα του παρελθόντος. Η αλλαγή δεν είναι σύνθημα του χθες. Δεν είναι σύνθημα είναι προσδοκία, είναι ανάγκη» σχολίασε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη να αφήσει τους διμέτωπους και τις ίσες αποστάσεις.

Κάλεσμα στους νέους
Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε ειδικό κάλεσμα στην νεολαία, «στην πόλη που είχαμε την αυταρχική συμπεριφορά της αστυνομίας μέσα στην πανεπιστημιούπολη», όπως είπε, λέγοντας προς τους νέους και τις νέες πως «η δική σας συμμετοχή θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα. Πηγαίνετε στην κάλπη για να ρίξετε στον κουβά τις δημοσκοπήσεις» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, προβλέποντας πως «500.000 νέες και νέοι, 17-24 ετών, αυτοί θα κρίνουν το αποτέλεσμα», για αυτό και η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η «πιο σκληρή, τιμωρητική και αντικαθεστωτική ψήφος», όπως είπε.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση της ομιλίας του, «δεν θέλω να φύγω από το βήμα» σχολίασε ο κ. Τσίπρας, περιγράφοντας πως «δεν έχουμε ξανακάνει τόσο μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και δεν θέλω να φύγω από το βήμα», επανέλαβε.

Η εποχή των λαθών της Αριστεράς
Μιλώντας, τέλος, για τις προοδευτικές δυνάμεις, «το Συμβόλαιο για την Αλλαγή που καταθέσαμε απευθύνεται και σε κάθε πολίτη αλλά και σε κάθε προοδευτική δύναμη που είναι σε θέση να συλλάβει τις ανάγκες των καιρών. Που δεν παίζει παιγνίδια, κάνοντας δώρο στον κο Μητσοτάκη, με Δήμητρες και σχέδια Σόιμπλε και δεν παγιδεύεται σε διμέτωπους βολικούς για το καθεστώς» επισήμανε με νόημα ο κ. Τσίπρας, ενώ κοιτώντας προς τον Περισσό, «οι εργαζόμενοι, γιατί πολλοί μιλάνε στο όνομα της εργατικής τάξης, θέλουν να ξέρουν τι τους ξημερώνει» αντέτεινε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σχολιάζοντας προς το ΚΚΕ πως κάποιοι «δεν μπορεί να επιμένουν σε μια ανιστόρητη ρητορική που θυμίζει εποχή μεγάλων λαθών της Αριστεράς». Επιπλέον, για όσους διεκδικούν αποκλειστικά τη παρακαταθήκη του Ανδρέα αλλά ξεχνούν τη βασική του γραμμή, «ένα μέτωπο έχουμε μονάχα τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε, λέγοντας πως «άπλωσε το χέρι της συνεργασίας σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και σε κάθε προοδευτικό πολίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.