HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κορωνοϊός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξη το τέλος της πανδημίας

Τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την Παρασκευή το τέλος της παγκόσμιας κατάστασης έκτακτης...

Τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την Παρασκευή το τέλος της παγκόσμιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ένα ορόσημο για τον τερματισμό μιας κρίσης που σκότωσε τουλάχιστον 6,9 εκατομμύρια ανθρώπους και αναστάτωσε την παγκόσμια οικονομία.
«Χθες συνήλθε για 15η φορά η Επιτροπή Εκτάκτων Καταστάσεων και μου συνέστησενα κηρύξω το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης διεθνούς ενδιαφέροντος. Δέχτηκα τη σύστασή τους» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.
Η ανακοίνωση ισοδυναμεί ουσιαστικά με επίσημη λήξη της πανδημίας, όπως ονομάστηκε ανεπίσημα η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι η COVID-19 έχει τελειώσει ως παγκόσμια απειλή για την υγεία», είπε, προσθέτοντας ότι δεν θα διστάσει να συγκαλέσει εκ νέου τους εμπειρογνώμονες για να επανεκτιμήσουν την κατάσταση, εάν ο ιός «θέσει τον κόσμο μας ξανά σε κίνδυνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.