HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αιγιάλεια: Ιδρύεται Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στη Ζαρούχλα

Την ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Ζαρούχλα «πέτυχε» ο Δήμος Αιγιαλείας. Στην εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμ...

Την ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Ζαρούχλα «πέτυχε» ο Δήμος Αιγιαλείας. Στην εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Καραΐσκος αναφέρθηκε στις απαραίτητες εγκρίσεις που έχουν εξασφαλιστεί από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος κατόπιν ενεργειών του Δήμου Αιγιαλείας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου και τόνισε ότι είναι απαραίτητη η σύνταξη σχετικού φακέλου από τον οποίο να προκύπτει ότι ο Δήμος Αιγιαλείας είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που προβλέπονται, όπως παραχώρηση ενός πυροσβεστικού οχήματος, δώδεκα εθελοντές πυροσβέστες από τους οποίους οι 4 τουλάχιστον να είναι οδηγοί με επαγγελματική άδεια Γ΄ κατηγορίας και άνω, εγγραφή στον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου των πιστώσεων για τον εξοπλισμό των οχημάτων και μηχανημάτων, τον αναγκαίο ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό των εθελοντών και γενικότερα λειτουργικές δαπάνες, όπως τηλεφωνικές συνδέσεις, θέρμανση ύδρευση φωτισμός , εξοπλισμός γραφείου κ.λ.π.. Παράλληλα, ο κ. Καραΐσκος προανήγγειλε τη δημιουργία και άλλων δύο ανάλογων κλιμακίων σε Ζήρια και Παρασκευή-Κουνινά, με στόχο την ενίσχυση των περιοχών που διαθέτουν πλούσιο φυσικό κάλλος στον τομέα της πρόληψης και του αισθήματος ασφάλειας σε κοινότητες που θεωρούνται απομακρυσμένες λόγω αποστάσεων από τις σημερινές υποδομές. Ειδικά στο κλιμάκιο της Ζαρούχλας, θα υπηρετούν 2 μόνιμοι πυροσβέστες και οι βάρδιες θα καλύπτονται όλο το χρόνο και από εθελοντές, που ήδη έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Καραΐσκος σημειώνει: «Η δημοτική αρχή, κατανοώντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ορεινές κοινότητες όπως τα χωριά της Νωνάκριδας, προωθεί τη δημιουργία του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού στη Ζαρούχλα όχι μόνο για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών αλλά και για την παροχή πρώτων βοηθειών σε έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν σε κατοίκους και επισκέπτες. Ήδη από τις γύρω κοινότητες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους πάνω από 35 εθελοντές, που θα καταρτιστούν σε θέματα πρώτων βοηθειών και χρήση απινιδωτή που δωρίστηκε πρόσφατα στην Κοινότητα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα είναι διαθέσιμος, ώστε να υπάρχει άμεση δράση σε περίπτωση κινδύνου, καθώς οι πλησιέστερες δομές υγείας βρίσκονται σε Ακράτα και Καλάβρυτα αντίστοιχα.»
Καταλήγοντας ο αντιδήμαρχος ανέφερε: «Η συνδρομή των προέδρων των κοινοτήτων της Νωνάκριδας υπήρξε πολύ σημαντική για να πετύχουμε τον στόχο μας, με συντονισμένες και σωστές ενέργειες και καλή συνεργασία. Θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να προφυλαχθούν τόσο οι ανθρώπινες ζωές όσο και τα υπέροχα δάση της Αιγιάλειας, καθώς είναι ευθύνη μας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

EURO 2024 - Highlights