HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επίσκεψη Θανάση και Πάνου Κοντογιώργη στον Πριόλιθο (ΦΩΤΟ)

Τον Πριόλιθο Καλαβρύτων επισκέφθηκε την Κυριακή 28/5 ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Αθανάσιος Κοντογεώργης και ο πατέρας τ...

Τον Πριόλιθο Καλαβρύτων επισκέφθηκε την Κυριακή 28/5 ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Αθανάσιος Κοντογεώργης και ο πατέρας του πρώην Βουλευτής Παναγιώτης (Πάνος) Κοντογεώργης για να παραστούν σε εκδήλωση μνήμης και αποκαλυπτήρια Μνημείου για τους πεσόντες εκ Πριολίθου Καλαβρύτων.
Ο κ. Κοντογιώργης δήλωσε σχετικά:
"Σήμερα βρεθήκαμε με τον πατέρα μου στο χωριό μας, τον Πριολιθο Καλαβρύτων για τα αποκαλυπτηρια του μνημείου για τους πεσόντες των πολέμων του 20ου αιώνα . Μεταξύ αυτών ο παππούς μου Θανάσης Κοντογεωργης.
Τα Καλάβρυτα είναι τόπος ηρωικός, τόπος μαρτυρικός αλλά και τόπος συχώρεσης. Και είναι αυτή η συγχώρεση που μάλλον βοήθησε πολλούς από εκείνους που γεννήθηκαν σε εποχές μίσους, να αγωνιστούν για μια αξιοπρεπή ζωή και να διδάξουν τα παιδιά τους την αγάπη και την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους.
Παιδί, έχεις δει να καίνε δύο φορές το σπίτι σου, μετα να είσαι αυτόπτης μάρτυς στην εκτέλεση του πατέρα σου, να υφίστασαι αργότερα διωγμούς.
Ναι, τότε μπορεί να παραστρατήσεις, να έχει άλλη εξέλιξη η ζωή σου, να μισήσεις κι εσύ και έτσι να απλωθεί το μίσος σε ολάκερη την ανθρωπότητα, όπως είχε γράψει και ο Ζαν Πολ Σαρτρ. Όμως, το μίσος δεν έγινε μοίρα.
Σε όσους αγωνίστηκαν και χάθηκαν αξίζει αιώνια ευγνωμοσύνη και μνήμη.
Σε εκείνους που έμειναν πίσω, και επέζησαν, αχθοφόροι των βιωμάτων τους, αγωνιστές και νικητές της ζωής, το παράδειγμα τους να μας εμπνέει πάντα."

Ο Θανάσης Κοντογιώργης, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, έχει βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις, αθόρυβα και αποτελεσματικά τα Καλάβρυτα, έχει στενή συνεργασία με την Δημοτική αρχή για την προώθηση και επίλυση θεμάτων και με κάθε ευκαιρία επισκέπτεται τα Καλάβρυτα αλλά και τους τόπους καταγωγής του, τον Πριόλιθο και την Κέρτεζη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.