HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ: Κι οι αγρότες μπροστά για την Αλλαγή

Της Παρασκευής (Βιβής) Λουκοπούλου (*)  Απόγνωση, αγανάκτηση, αδιέξοδο. Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της Αχαΐας βιώνει καθημερινά τ...

Της Παρασκευής (Βιβής) Λουκοπούλου (*) 
Απόγνωση, αγανάκτηση, αδιέξοδο. Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της Αχαΐας βιώνει καθημερινά την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα εξαιτίας των πολιτικών που εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν «γονατίσει» από το υπέρογκο κόστος παραγωγής, ενώ την ίδια ώρα οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων που πολλές φορές «βαπτίζονται» ελληνικά, όπως η πατάτα και τα αμνοερίφια, η έλλειψη ελέγχων, η καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων από φυσικές καταστροφές,απειλούν την οικονομική και επαγγελματική επιβίωση των αγροτοκτηνοτρόφων.
Ως μόνιμος κάτοικος Καλεντζίου και υπηρετώντας επί αρκετά χρόνια ως γιατρός στο Κ.Υ. Ερυμάνθειας, στο ΓΝ Καλαβρύτων, αλλά και μετέπειτα ως γιατρός στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» που έρχομαι σε επαφή με αρκετούς ασθενείς, αγρότες και παραγωγούς, εισπράττω καθημερινά τις αγωνίες τους, οι οποίες γιγαντώθηκαν κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.
Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν εγκαταλείψει τον πρωτογενή τομέα, παρά το γεγονός ότι όλοι συμφωνούν πως αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας της χώρας μας. Μία ατμομηχανή όμως, που βαρυγκωμά και για να επιβιώσει, αλλά και για εξελιχθεί χρειάζεται δραστικά μέτρα.
Το ΠΑΣΟΚ, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στους αγρότες έχοντας σε προτεραιότητα την ενίσχυση των αγροτών και την προστασία της αγροτικής παραγωγής. Προς αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε πρόσφατα μία δέσμη μέτρων
άμεσης εφαρμογής που αποτελεί και «Συμβόλαιο Τιμής» με τους αγρότες. Μεταξύ αυτών των μέτρων είναι η μείωση του κόστους παραγωγής ειδικά για τα αγροτικά εφόδια και τα καύσιμα, με μηδενισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για την περίοδο της κρίσης, η καθολική προστασία της αγροτικής γης από κατασχέσεις, η καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και ενισχύσεων, η επικαιροποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης ΕΛΓΑ, κ.α.
Στις 21 Μαΐου κάνουμε με την ψήφο μας την Αλλαγή για τους πολλούς!
(*) Η Παρασκευή (Βιβή) Λουκοπούλου είναι υποψήφια βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, ιατρός- παθολόγος στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.