Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα ο Σπαρταθλητής Στέργιος Αράπογλου - Τρέχει 3 χιλιάδες χιλιόμετρα για τα Ολοκαυτώματα (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Από τα Μαράσια του Έβρου ως το Κάτω Ζάκρο Λασιθίου, θα αποτίσει φόρο τιμής σε 23 μνημεία της Ηπειρωτικής Ελλάδας και 39 της Κρήτης. Ο Στέργ...

Από τα Μαράσια του Έβρου ως το Κάτω Ζάκρο Λασιθίου, θα αποτίσει φόρο τιμής σε 23 μνημεία της Ηπειρωτικής Ελλάδας και 39 της Κρήτης. Ο Στέργιος Αράπογλου, ιατρός-χειρουργός, αθλητής υπεραποστάσεων και Σπαρταθλητής θα διανύσει συνολικά 3,000 km σε 50 ημέρες και θα περάσει από τις σημαντικότερες πόλεις και χωριά της Ελλάδας και της Κρήτης που υπέστησαν Ολοκαυτώματα κατά τη χρονική περίοδο 1940 -1945.
Σήμερα Κυριακή 7 Μαϊου έφτασε στα Καλάβρυτα. Πρώτη στάση στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου και από εκεί Καλάβρυτα όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Χαρίλαος Ερμείδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Βασιλόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Φίλιππος Σαρδελιάνος. Ακολούθησε ξενάγηση στο Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και συνεχίζοντας την πορεία του ο κ. Αράπογλου απότησε φόρο τιμής στο τόπο εκτέλεσης των Καλαβρυτινών. Απο εκεί αναχώρησε για Κλειτορία.
Όπως μας δήλωσε με το εγχείρημά του αυτό θέλει να στείλει δύο μηνύματα:
«Το συγκεκριμένο εγχείρημα το ετοιμάζω τα τελευταία πέντε χρόνια με την υψηλή επιστασία του δασκάλου των υπεραποστάσεων Τάκη Σκουλή και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Ο σκοπός είναι να αναδειχθεί ο αγώνας που κάνει το Εθνικό Συμβουλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα για μνήμη και δικαιοσύνη, για τις αποζημιώσεις των θυμάτων του Ολοκαυτώματος 1940-1945, για τις σφαγές των ααμάχων, το λιμό της κατοχής αλλά και τις θηριωδίες που έκαναν οι Γερμανοί Ναζί.
Το δεύτερο σκέλος αφορά μια πρόταση που έκανα προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο καθπορίζει την διδακτέα ύλη στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μέχρι να τελειώσουν το Λύκειο (οι μαθητές) να πηγαίνουν μια εκπαιδευτική εκδρομή στο μνημείο του νομού όπου κατοικούν»

Το συγκεκριμμένο δρομικό εγχείρημα θα υλοποιηθεί αποκλειστικά με έξοδα του δρομέα και -για λόγους διασφάλισης της αξιοπιστίας του- θα καταγράφεται συγχρόνως και συνεχώς με δύο συσκευές εντοπισμού του γεωγραφικού στίγματός του (GPS), ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησής του σε ζωντανό χρόνο από το διαδίκτυο μέσω ενός ηλεκτρονικού συνδέσμου επικοινωνίας που θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν την εκκίνηση.
Επισημαίνεται, δε, ότι έχει γίνει πλήρης κατόπτευση της διαδρομής με το αυτοκίνητο και είναι έτοιμο το πλήρες και αναλυτικό χρονοδιάγραμμα που αφορά τη διέλευση από τα Μνημεία των Ολοκαυτωμάτων.

Η διαδρομή του
Στην Ηπειρωτική Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση, θα διανυθούν περίπου 2.350 χιλιόμετρα σε 38 ημέρες. Διέλευση θα γίνει μέσα από τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Σε ένα σύνολο 22 νομών και μέσα από 465 πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά, παραθαλάσιους, ορεινούς και πεδινούς οικισμούς, θα γίνει στάση σε 23 Μνημεία Ολοκαυτωμάτων της Ηπειρωτικής Ελλάδος. Στην Κρήτη, ο κ. Αράπογλου θα διανύσει περίπου 700 χιλιόμετρα σε 12 ημέρες. Διέλευση θα γίνει και από τους τέσσερις νομούς (Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου) μέσα από 183 πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, με στάση σε 39 Μνημεία Ολοκαυτωμάτων της Κρήτης.

Ποιος είναι ο Στέργιος Αράπογλου
Ο Στέργιος Αράπογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με τη Σεβαστή Αθανασιάδου, με την οποία έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, την Ελένη, τη Σοφία, τον Δημήτρη και τον Αναστάση. Είναι γενικός χειρουργός στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στην Ε’ Πανεπιστημιακή Κλινική του ΑΠΘ. Από το 2018 είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Είναι μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης από το 2008 έως σήμερα, της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος από το 2005 και της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας από το 2018. Αναφορικά με το επιστημονικό έργο του, έχει δημοσιεύσει δεκάδες εργασίες σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά περιοδικά, έχει ανακοινώσει πλήθος ερευνητικών και άλλων εργασιών σε συνέδρια εντός και εκτός ελληνικών συνόρων και έχει συμμετάσχει ως προεδρεύων σε επιστημονικές τράπεζες συνεδρίων χειρουργικής στον ελλαδικό χώρο.
Μάλιστα, ο ίδιος αποτελεί μέλος της Ε’ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» και συμμετέχει στην εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, τόσο με μαθήματα από αμφιθεάτρου όσο και στους θαλάμους των ασθενών. Έχει εκπαιδευτεί στη χρήση των σύγχρονων θεραπευτικών τεχνικών, που καλύπτουν σημαντικό εύρος της χειρουργικής ειδικότητας, τόσο με τις κλασσικές όσο και με τις λαπαροσκοπικές μεθόδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.