Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γκάλοπ Marc: Μετά την αναγγελία των εκλογών

 Σε φάση ανάκτησης των απωλειών τις οποίες κατέγραψε αμέσως μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη φαίνεται να περνά η κυβερνη...

 Σε φάση ανάκτησης των απωλειών τις οποίες κατέγραψε αμέσως μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη φαίνεται να περνά η κυβερνητική παράταξη, η οποία ενισχύει το προβάδισμά της έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μπαίνει με σημαντικά ποιοτικά και ποσοτικά πλεονεκτήματα στην τελική ευθεία προς την κάλπη της 21ης Μαΐου.
Η ισχυρή ηγετική εικόνα που συγκριτικά με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς δείχνει να διατηρεί στην κοινή γνώμη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αποδίδεται στη μεγάλη διεισδυτικότητα την οποία εξακολουθεί να εμφανίζει στον χώρο του Κέντρου, δίνει ώθηση και στην απήχηση της Νέας Δημοκρατίας. Το κυβερνών κόμμα ανακτά σχεδόν το μισό από το χαμένο έδαφος και ξαναμπαίνει σε τροχιά που μπορεί να το οδηγήσει σε κατάκτηση της αυτοδυναμίας στην επαναληπτική κάλπη της 2ας Ιουλίου, που θα γίνει με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.
Από τα ευρήματα μεγάλης έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» και αποτελεί την πρώτη μέτρηση η οποία διεξήχθη καθ’ ολοκληρίαν μετά την ανακοίνωση στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης του εκλογικού χρονοδιαγράμματος, προκύπτει ότι η κοινή γνώμη ξεπερνά σταδιακά το σοκ που υπέστη από την τραγωδία των Τεμπών. Και την ίδια ώρα, προσεγγίζοντας με μεγαλύτερη ψυχραιμία τις πολιτικές εξελίξεις, δείχνει τάση επιστροφής στους δημοσκοπικούς συσχετισμούς που είχαν διαμορφωθεί πριν από το τραγικό δυστύχημα.
Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που συνθέτουν το νέο τοπίο το οποίο δημιουργείται μόλις επτά εβδομάδες πριν από την έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας είναι η συρρίκνωση της λεγόμενης «γκρίζας ζώνης», στην οποία αθροίζονται τα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια, η πρόθεση για αποχή και όσοι δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει αν και τι θα ψηφίσουν. Στη μέτρηση της Marc, που έγινε μεταξύ 27 και 30 Μαρτίου σε ένα δείγμα 1.213 ψηφοφόρων, το άθροισμα της αδιευκρίνιστης ψήφου υποχωρεί στο 11,9% και είναι αισθητά μειωμένο από το 14,9% που είχε εκτοξευτεί στην πρώτη έρευνα που διενήργησε η ίδια εταιρεία μία εβδομάδα μετά τα Τέμπη, όταν το πένθος, ο θυμός και η οργή της κοινωνίας ήταν στα ύψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.