Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χαοτική η κατάσταση στο Σουδάν με δεκάδες νεκρούς

Εκτός ελέγχου φαίνεται πώς είναι η κατάσταση στο Σουδάν από τις βίαιες εχθροπραξίες μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών, με τους αμάχους να...

Εκτός ελέγχου φαίνεται πώς είναι η κατάσταση στο Σουδάν από τις βίαιες εχθροπραξίες μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών, με τους αμάχους να βρίσκονται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.
Η Ένωση Σουδανών Γιατρών κάνει λόγο για τουλάχιστον 97 άμαχους νεκρούς και 365 τραυματίες, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σημειώνει ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 83 άνθρωποι κι άλλοι 1.126 τραυματίστηκαν.
Ο οργανισμός, μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, έχει καταγράψει θανάτους στις πολιτείες Χαρτούμ, Νότιο Κορντοφάν, Βόρειο Νταρφούρ κ.ά. από την Πέμπτη.
Ο ΠΟΥ υπογράμμισε ότι νοσοκομεία στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, όπου ζουν περίπου 6 εκατομμύρια πολίτες, κατακλύστηκαν από θύματα εν μέσω σφοδρών εχθροπραξιών το σαββατοκύριακο, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν τεθωρακισμένα, πυροβόλα και αεροσκάφη.
Πολλά από τα εννέα νοσοκομεία που υποδέχονται τραυματισμένους άμαχους αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε αίμα, υλικά για μεταγγίσεις και σε άλλα κρίσιμης σημασίας εφόδια. Οι διακοπές της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης και η έλλειψη καυσίμων για να λειτουργήσουν οι γεννήτριες των νοσοκομείων κάνουν τη λειτουργία τους ακόμη πιο δύσκολη. Αναφέρονται τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ιδίως αναισθησιολόγων, τόνισε ο οργανισμός.
Μέσα στη δίνη των συγκρούσεων είναι και οι Έλληνες που βρίσκονται στην αφρικανική χώρα, παραμένοντας εγκλωβισμένοι, με το υπουργείο Εξωτερικών να κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλίσει την προστασία τους εν μέσω χάους.
Από: newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.