HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΡΙΟΛΙΘΟΣ: Έφυγε από τη ζωή η Ερασμία Κωστοπούλου

Στις 16 Απριλίου ανήμερα του Πάσχα, έφυγε από τη ζωή, η αείμνηστη και αξιαγάπητη από όλους Κωστοπούλου Ερασμία. Στις 17 Απριλίου έγινε η ...

Στις 16 Απριλίου ανήμερα του Πάσχα, έφυγε από τη ζωή, η αείμνηστη και αξιαγάπητη από όλους Κωστοπούλου Ερασμία. Στις 17 Απριλίου έγινε η Νεκρώσιμη ακολουθία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ.Ιερώνυμου ,οκτώ ιερέων και πλήθος κόσμου.
Τον επικήδειο εκφώνησε ο Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός/ και κουνιάδος της εκλιπούσης Κωστόπουλος Παναγιώτης με συγκινητικά και μεστά λόγια ως ακολούθως:
Στο σπιτικό μας ήσουνα, μοναδική και μία
Και όλοι σε αγαπούσαμε αείμνηστη Ερασμία.
Το παντοτινό ταξίδι σου για τον άλλο κόσμο, μας γεμίζει θλίψη και μας αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Ήταν Ιούλιος του 1963, όταν αποφασίσατε με τον αδερφό μας Σπήλιο να ενώσετε τις ζωές σας. Με το που πάτησες και πέρασες το κατώφλι του σπιτιού μας ,μια ανείπωτη αύρα και ένα δροσερό αγέρι σκόρπισες στο σπιτικό μας.
Οπλισμένη με αγάπη,καλοσύνη,διακριτικότητα,ευγένεια,υπομονή και επιμονή,ανεξικακία, συμπόνια, με σωστό και σοφό λόγο,έκλεψες τις καρδιές μας και όχι μόνο και αισθανόμαστε και είμαστε υπερήφανοι για σένα.
Μας δεχόσουν με μια ζεστή αγκαλιά ,με ειλικρινά και πειστικά συναισθήματα , με περίσσεια καλοσύνη και εμείς όλοι οι Κωστόπουλοι, προσπαθούσαμε με κάθε τρόπο να σου το ανταποδώσουμε. Δεν ξέρω αν το πετύχαμε, το προσπαθήσαμε όμως,
Πολλές οι αρετές που σε κοσμούσαν. Ιδιαίτερα δίδασκες με τη συμπεριφορά σου, με το παράδειγμά σου και πολλές φορές με το πιο σημαντικό με τη…….σιωπή σου. Ήσουνα ένας καλός άνθρωπος, μια καλή μάνα και Παιδαγωγός, με πτυχίο όχι Πανεπιστημιακό αλλά με πτυχίο από το Σχολείο της ζωής, της προσφοράς και της δοτικότητας.
Το σπίτι σας και σπίτι μας μαζί με τον σύζυγό σου και αδερφό μας Σπήλιο, το είχατε διάπλατα ανοιχτό για κάθε συγγενή, φίλο ή περαστικό και για κάθε πονεμένη ή βασανισμένη ψυχούλα
Δημιουργήσατε μια αξιοπρεπή και σεβαστή υλική υποδομή, σε πείσμα των άσχημων συνθηκών και των πολλών δυσκολιών της εποχής.
Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι δημιουργήσατε μια ωραία αξιολάτρευτη και σεμνή οικογένεια. Αποκτήσατε τρία<3> παιδιά, που τα είδατε να πετυχαίνουν στην αρένα και τον αγώνα της ζωής και να χαίρουν άκρας συμπάθειας και καθολικής εκτίμησης.
Ο θοδωρής με τη σύζυγό του Χριστίνα, η Φανή με το σύζυγό της Χρήστο και η Βούλα με το σύζυγό της Γιάννη, σας χάρισαν επτά <7>πανέμορφα και πανέξυπνα εγγόνια και δύο <2 > δισέγγονα: την Θένια,τον Σπήλιο την Ερασμία, την Μαρία, τον Θανάση, την Χριστίνα και την Βασιλική. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο τα αγαπούσες αλλά και εκείνα πόσο σε λάτρευαν και εκτιμούσαν. Αυτό πάντα το έδειχναν με τον προσήκοντα σεβασμό και την απαραίτητη φροντίδα, ιδίως τα τελευταία δύσκολα χρόνια με τα σοβαρά προβλήματα υγείας σου ,που σου συμπαραστάθηκαν με Ιώβεια υπομονή.
Αείμνηστη Ερασμία ,μου στέρεψαν τα λόγια για να μη θεωρηθώ υπερβολικός. Συγκεντρωθήκαμε όλοι εδώ σήμερα ο άντρας σου, τα παιδιά σου ,τα εγγόνια σου, τα αδέρφια σου, τα κουνιάδια σου ,τα ανίψια σου, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συγχωριανοί μας για να σου πούμε το τελευταίο αντίο και να αναπέμψουμε ηχηρή δέηση και παράκληση στον Πανάγαθο Θεό, να σε υποδεχτεί και να σου δώσει στον Ουρανό τη θέση που σου αξίζει και που μόνο Εκείνος ξέρει.
Ας είναι ανάλαφρο το χώμα του Πριολίθου που σε λίγο θα σε σκεπάσει. Η αγάπη και ο σεβασμός μας πάντα θα σε συντροφεύουν. Καα λ ό τ α ξ ί δ ι άνθρωπέ μας
Κ α λ ό τ α ξ ί δ ι Ερασμία μας.
Παναγιώτης Κωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.