Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Α. Κατσανιώτης: «Για τη γυναίκα και την Ελλάδα που μας αξίζει…»

Στη θέση και τον ρόλο της γυναίκας στη σημερινή Ελλάδα, στα βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση της ισότητας των φύλων, ...

Στη θέση και τον ρόλο της γυναίκας στη σημερινή Ελλάδα, στα βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση της ισότητας των φύλων, κυρί-ως όμως σε όσα πρέπει να γίνουν για την περαιτέρω στήριξη των γυναικών και των οικογενειών και τα οποία, όπως τόνισε, αποτελούν προσωπική του προτεραιότητα για την επόμενη θητεία, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερι-κών και υποψήφιος Βουλευτής, Ανδρέας Κατσανιώτης, στη συνάντηση που είχε με γυναίκες της Αχαΐας το βράδυ της Τρίτης 25 Απριλίου 2023.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα Dose της Ηρώων Πολυτε-χνείου και εκεί, ενώπιον εκατοντάδων γυναικών που ανταποκρίθηκαν στη πρώτη επίσημη προεκλογική συγκέντρωσή του και έλαβαν και ένα κομψό, συμβολικό δώρο, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, μίλησε από καρδιάς για τις γυναί-κες της δικής του ζωής, δηλαδή για τη μητέρα, την αδελφή και τη σύζυγό του, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «με διαμόρφωσαν, με καθοδήγησαν και… με άντεξαν.
Όπως είπε, «οι Ελληνίδες απέναντι σε ένα κράτος που για πολλά χρόνια έκανε πολύ μικρά και άτολμα βήματα, χάρη στις δικές τους προσπάθειες και ικανό-τητες, έχουν πετύχει πάρα πολλά και κυριαρχούν σε πολλούς τομείς», αναφέ-ροντας πλήθος χαρακτηριστικών παραδειγμάτων με γυναίκες που διαπρέ-πουν στους τομείς τους
«Το σπουδαιότερο όμως κατά τη γνώμη μου είναι πως η Ελληνίδα, ενώ έχει πολλά βήματα προς τα εμπρός στον κοινωνικό και επαγγελματικό στίβο, ταυτόχρονα δεν ξεχνάει τον άλλο πολύ σπουδαίο ρόλο που έχει, αυτόν της μητέρας. Γιατί, πιστεύω ακράδαντα, αν “χαθεί” η οικογένεια και η “μάνα” ως πυλώνας στήριξης της ελληνικής οικογένειας, τότε δεν υπάρχει μέλλον» τόνι-σε.
Επίσης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια η κυ-βέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε πολλές και σημαντικές πρωτο-βουλίες στην κατεύθυνση ισότητας των φύλων, καθώς είναι πλέον δεδομένο πως όχι μόνο η κοινωνική αλλά και η οικονομική πρόοδο των κρατών συνδέ-εται άμεσα με την ισότητα. «Η Ελλάδα χρησιμοποιεί πλέον το “εργαλείο” της κατάρτισης προϋπολογισμών με την οπτική του φύλου, συμβάλλοντας έτσι στην άμβλυνση των έμφυλων ανισοτήτων και στην ανάπτυξη της χώρας» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (2021-2025). «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των 12 χωρών στον πλανήτη με πλήρη νομική ισότητα των φύλων» τόνισε.
Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, μένουν πολλά ακόμα να γίνουν για να επιτευχθεί η ουσιαστική ισότητα. Και αυτά πρέπει να γίνουν σε επίπεδο εκπαίδευσης και αγωγής των νέων, σε επίπεδο των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, αλλά και σε επίπεδο προστασίας και ενίσχυσης της οικογένειας, ειδικά καθώς το δημογραφικό αποτελεί ήδη μία τεράστια πληγή και απειλή για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα γερνάει και μικραίνει. Πρέπει να αναστρέψουμε αυτό το φαινόμε-νο. Γι’ αυτό πρέπει να φέρουμε σε πολύ μεγάλη πολιτική προτεραιότητα τη στήριξη της οικογένειας. Και στήριξη της οικογένειας, χωρίς στήριξη της μά-νας, δεν μπορεί να υπάρξει. Θέλω να δεσμευτώ λοιπόν ότι μία από τις δικές μου προτεραιότητες στην επόμενη Βουλή και στην επόμενη κυβέρνηση θα είναι η στήριξη της οικογένειας, η στήριξη της γυναίκας ως εργαζόμενης και μητέρας, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό καθήκον» σημείωσε.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του και πάλι σε προσωπικό τόνο, ο Υφυπουργός και υποψήφιος βουλευτής, ανέφερε ότι δίνει και πάλι τον αγώνα της παράτα-ξης της ΝΔ και των ιδεών του, χωρίς ποτέ να ξεχνάει ότι εκπροσωπεί τους απλούς ανθρώπους της Αχαΐας, ανθρώπους με αξίες και ιδανικά, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «σαν τον πατέρα και τη μάνα μου, θεωρούν πως η σπουδαιότερη κληρονομιά για τα παιδιά τους, είναι το καθαρό όνομα που τους παραδίδουν και το πάθος για την διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλο-ντος».
«Πολιτεύομαι πάντα όπως ο Ανδρέας που γνωρίσατε από την πρώτη στιγμή. Και ξέρω καλά πως δεν υπηρετούν τα αξιώματα τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρω-πος τα αξιώματα» επεσήμανε, τονίζοντας πως στην κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαΐου θα αναμετρηθεί η κοινή λογική με το χάος και η Ελλάδα του αύριο με την Ελλάδα του χθες. «Ζητώ τη στήριξή σας στο πρόσωπό μου γιατί ο δικός σας σταυρός θα είναι το δικό μου όπλο στην επόμενη εποχή ευθύνης, ώστε να συνεχίσει να έχει ο τόπος μας ισχυρή φωνή στα κέντρα εξουσίας και να κατα-φέρουμε να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε όσα άρχισαν» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

WEB - TV

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

WEB - TV