HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορούμε μαζί

Γεννήθηκα στα Καλάβρυτα. Παιδικά χρόνια ανέμελα αλλά με έντονες αναμνήσεις, όπως, η σύλληψη του πατέρα μου από αστυνομικούς της Χούντας των...

Γεννήθηκα στα Καλάβρυτα. Παιδικά χρόνια ανέμελα αλλά με έντονες αναμνήσεις, όπως, η σύλληψη του πατέρα μου από αστυνομικούς της Χούντας των Συνταγματαρχών, το 1967.
Μεγάλωσα σε ένα σπίτι, όπου η πολιτική ήταν στο προσκήνιο λόγω του θείου μου Τάκη, Βουλευτή της Ένωσης Κέντρου. Τα Ιουλιανά, η δικτατορία αλλά και η συμμετοχή της οικογένειάς μου στα κοινά και τους δημοκρατικούς αγώνες, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, στην μετέπειτα πορεία μου.
Άφησα τα Καλάβρυτα, για να σπουδάσω στην Αθήνα, Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες, σε μία εποχή συγκρούσεων και διεκδικήσεων του Φοιτητικού Κινήματος, αφού διανύαμε τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου, κι ενώ έκανα την άσκησή μου, ως δικηγόρος στα Καλάβρυτα, εντάσσομαι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, με προσωπική παρέμβαση του Ανδρέα Παπανδρέου. Εκλέχτηκα Βουλευτής, 29 ετών, ο νεότερος από τους 300. Ακολούθησαν τρεις επανεκλογές, ενώ το 2002 εκλέχθηκα Νομάρχης Αχαΐας, όπως και το 2006.
Αποδέχτηκα τη τιμητική πρόσκληση του Νίκου Ανδρουλάκη θεωρώντας υποχρέωσή μου, τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ως πατέρας τριών παιδιών, αισθάνομαι χρέος απέναντι στη νεολαία, να αγωνιστώ και να συμβάλλω, στην προσπάθεια της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις που έχουν διαμορφωθεί από τις Γεωπολιτικές εξελίξεις και τα νέα Οικονομικά δεδομένα.

Κάναμε έργο
Πάντα σοβαρός, μεθοδικός, μετρημένος και σχολαστικός στις αποφάσεις που απαιτούνται και αφορούν κοινωνίες. Έργα που διεκδικήσαμε, υλοποιήσαμε και παραδώσαμε, έγιναν με γνώμονα την ευημερία και το γενικό καλό του τόπου μας.
Οδοποιία / Υποδομές
Παρεμβάσεις στο Επαρχιακό Oδικό Δίκτυο. Βλασία - Λεχούρι, Πάτρα - Χαλανδρίτσα - Καλάβρυτα, τμήματα  Κοκκινόβρυση - Φλάμπουρα, Κουρλαμπά - Χαλανδρίτσα & παράκαμψη Χαλανδρίτσας, Πάτρα - Χαϊκάλι - Μαζαράκι - Γολέμι, Τριπόταμα - Πλατανίτσα, Περιστέρα - Μεσορρούγι - Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, Μικρό Ποντιά - Καρούσι - Μιχαλέικα - Δεμέστιχα, Δουμενά - Καλάβρυτα, Δροσιά - Κούμπερι - Βασιλικό, Ρουπακιά - Χαραυγή, κ.α.
Υγεία 
Ξενώνας Ογκολογικών Ασθενών η «ΕΛΠΙΔΑ», ανακατασκευή Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων, Νοσοκομείων Πατρών, Αιγίου, Καλαβρύτων και Κέντρων Υγείας.
Παιδεία
Πειραματικά Σχολεία Γυμνασίου & Λυκείου Α.Ε.Ι. Πατρών, 14 Λύκεια, 16 Γυμνάσια, 30 Δημοτικά & 10 Νηπιαγωγεία.
Περιβάλλον / Αγροτική / Βιομηχανική Ανάπτυξη 
ΧΥΤΑ Ανατολικής Αιγιάλειας (Αιγείρα),  ΧΥΤΑ  Δυτικής Αχαΐας (Φλόκα), Κατασκευή & αρδευτικό δίκτυο Λιμνοδεξαμενής «Ντασκά» (Τριταία), Πιλοτική Μονάδα Επεξεργασίας Υγρών Αγροκτηνοτροφικών Αποβλήτων (ΒΙ.ΠΕ. Πατρών), ΒΙΟΠΑ Γλαύκου, παρεμβάσεις και έργα στους ποταμούς Σελινούντα, Κράθι, Χάραδρο, Μεγανίτη κ.α., Τεχνικός Εμπλουτισμός υδάτων Νοτιοδυτικής Αχαΐας και Ανακαινίσεις Κτηνιατρείων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.