HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Με επιτυχία ο Αγώνας Δρόμου-Πεζοπορίας «Κλεόμαντις ο Κλειτόριος»

Μια γιορτή αθλητισμού, εθελοντισμού και ζωής ήταν ο αγώνας δρόμου-πεζοπορίας – παιδικός αγώνας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 17 Απριλίου...

Μια γιορτή αθλητισμού, εθελοντισμού και ζωής ήταν ο αγώνας δρόμου-πεζοπορίας – παιδικός αγώνας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 17 Απριλίου 2023  στην Κλειτορία.    
Η εκδήλωση περιλάμβανε:
1. Αγώνα δρόμου 9,2 χλμ. για ενήλικες και παιδιά από 12 ετών και άνω, από τον Αρχαίο Κλείτορα έως την Κλειτορία (ώρα έναρξης: 11:30 π.μ.)   .
2. Πεζοπορία 4 χλμ. για παιδιά από 12 ετών και πάνω και ενήλικες, από τον Αρχαίο Κλείτορα έως την Κλειτορία (ώρα έναρξης: 10:30 π.μ.) .
3. Αγώνα δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά έως 11 ετών (ώρα έναρξης: 11:35 π.μ.)

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η διοργάνωση αγκαλιάστηκε από τους συμμετέχοντες  δρομείς, πεζοπόρους, παιδιά καθώς και από τους κατοίκους της Κλειτορίας και της ευρύτερης περιοχής, που πλέον ατενίζουν  το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία και δύναμη και οραματίζονται  την καθιέρωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων ως αναπόσπαστα κομμάτια μιας παράδοσης που έρχεται από το παρελθόν, αναδεικνύεται στο παρόν και διεκδικεί το μέλλον.
Τα συνεχή χειροκροτήματα ενθάρρυνσης και εμψύχωσης από το πλήθος κόσμου προς τους συμμετέχοντες αθλητές, η παρουσία συλλόγων, φορέων και αρχών, η ενεργή  συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών σε όλα τα στάδια του αθλητικού γεγονότος, οι προσφορές και η ενίσχυση από ιδιώτες επιχειρηματίες της περιοχής και όχι μόνο, ιδιωτών, οι πρωθιέρειες του αθλητικού ιδεώδους και του Αρχαίου Κλείτορα, η συμμετοχή για τη συμμετοχή και το «ευ αγωνίζεσθαι», τα δάφνινα στεφάνια -έπαθλα των αθλητών και τα συναισθήματα περηφάνειας και ικανοποίησης, συνέθεσαν το σκηνικό μιας σεμνής πολιτιστικής και αθλητικής γιορτής.
Μιας γιορτής, που απέδειξε πως οι ουσιαστικές πρωτοβουλίες σχολείων και συλλόγων όταν συνδυάζονται με τη συνεισφορά αρχών και λοιπών φορέων, ανοίγουν το δρόμο στη νέα γενιά, στο φως, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό.
Νικητής στην οργάνωση αυτή υπήρξε ο Αρχαίος Κλείτωρ, ο γίγαντας της ψυχής μας , το σημείο αναφοράς μας.
Νικητής αναδείχθηκε ο αρχαίος ολυμπιονίκης Κλεόμαντις ο Κλειτόριος.
Νικητές αναδείχθηκαν τα παιδιά μας, η αυριανή γενιά του τόπου μας, οι πεζοπόροι και οι δρομείς, που συγχρόνισαν τα βήματα και τις ανάσες τους για το «ευ αγωνίζεσαι» και έζησαν τη χαρά της συμμετοχής αλλά και τις προσωπικές τους στιγμές δόξας τερματίζοντας καταχειροκροτούμενοι.
Νικητές αναδείχθηκαν οι εθελοντές, που εργάστηκαν αθόρυβα και διακριτικά, με όλες τους τις δυνάμεις.
Νικητές από τέτοια γεγονότα είμαστε όλοι μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αγωνιζόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ αρκετοί από αυτούς ταξίδεψαν από μακριά για να συμμετάσχουν στον αγώνα. Όλο τον κόσμο που ενίσχυε με επευφημίες και χειροκροτήματα τους δρομείς, πεζοπόρους και τα παιδιά, αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες.
Ο κατάλογος όλων όσων συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του γεγονότος αυτού είναι τεράστιος αλλά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στους άμεσα εμπλεκόμενους: 
στους εθελοντές μας, τους αθέατους ήρωες που υποστήριξαν την εκδήλωση και που χωρίς την βοήθειά τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίησής της και συγκεκριμένα τους: Καραχάλιο Χρήστο- Ανδρουτσοπούλου Αριάδνη, (μαθητές του Λυκείου Κλειτορίας- παρουσιαστές-εμψυχωτές), Παπουτσή Κωνσταντίνα (ιατρική υποστήριξη και συντονισμός), τη Γραμματεία μας: κα Αγγελοπούλου Βασιλική – Διευθύντρια του συνεργαζόμενου στη διοργάνωση, Γυμνασίου Κλειτορίας, κα Πασσά Μαριάννα, τις μαθήτριές μας κα Σκάρπα Καίτη και Λυκοθανάση Νικολέτα, τον κο Μαρίνη Αριστείδη (υδροδοσία δρομέων), τους κο Κωτσοβό Μιχαήλ και κο Νικολακόπουλο Θεόδωρο (check-in δρομέων), τους ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια αθλητών: Κιούση Χρήστο, Παπαγεωργόπουλο Χρήστο, Μεντζέλο Δημήτριο, Ρηγόπουλο Ιωάννη, Σταύρο και Μάριο Ιωσιφίδη, Ντέντε Σωτήριο, Ντέντε Καλλιόπη, Γραμμένο Ανδρέα, Βαλσάμου Παναγιώτα, Παπασωτηρίου Ευγενία, Σμπηλή Άννα και τις μαθήτριες Κορδή Ασημίνα και Νίκη, Μηλιτσοπούλου Χριστίνα, Κατσιαμέτη Βένια, Μαρώση Μαρία και όλους τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που απασχολήθηκαν σε διάφορες θέσεις, στις «Ιέρειες» που μας μετέφεραν με την παρουσία τους 2,5 χιλιάδες χρόνια πίσω στα βήματα του Κλεόμαντι, κα Σωτηροπούλου Έλενα, κα Μαρώση Αδαμαντία και τις μαθήτριες, του Γυμνασίου Λυκοθανάση Γεωργία και Παπαγεωργοπούλου Ελένη και του Λυκείου Φωτοπούλου Αγγελική,  στον κο Οικονόμου Χρήστο, ο οποίος οδήγησε τους δρομείς με το άλογο του και έδωσε το χρώμα του Αρχαίου Κλείτορα που φημιζόταν για τα άλογά του, τη μαθήτρια του Γυμνασίου Καραχάλιου Κατερίνα που κατασκεύασε τα δάφνινα στεφάνια των αθλητών, τον κο Γκλαβά Χάρη και Γιώργο για το χειρισμό της μικροφωνικής και τη μουσική κ.α. πολλούς που έτρεξαν και βοήθησαν. 
Το Δήμο Καλαβρύτων, υπό την αιγίδα του οποίου διεξήχθη ο αγώνας - και ιδιαίτερα το Δήμαρχο, κο Παπαδόπουλο και τον Αντιδήμαρχο κο Δουκλιά, την υπεύθυνη του γραφείου του Δημάρχου κα Ροδοπούλου και τους υπαλλήλους της Δ.Ε. Κλειτορίας- για τη συνεργασία και τη στήριξη. 
Τον κο Τζόβολο Ευθύμιο, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Καλαβρύτων για την τεχνογνωσία που μας παρείχε και τον ενεργό του ρόλο στην υλοποίηση του αγώνα.  
Τους Χορηγούς της διοργάνωσης, που υποστήριξαν το εγχείρημά μας.
Στους θεσμικούς υποστηρικτές: στον Ερυθρό Σταυρό- το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών Πάτρας που φρόντιζε για την ασφάλεια των δρομέων, στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας που υποστήριζε τον αγώνα, στο Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας που έδωσε τη μάχη του μαζί μας για να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για όλους ο αγώνας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που ήταν σε ετοιμότητα δίπλα μας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Στους συνεργαζόμενους Φορείς και Συλλόγους: Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων "Ο Αρχαίος Κλείτωρ",  Σύλλογος Απανταχού Άνω Κλειτοριών-Καρνεσιωτών, Γυμνάσιο Κάτω Κλειτορίας. 
Στους εκπροσώπους των συλλόγων- ομάδων ποδοσφαίρου των Καλαβρυτινών χωριών που υποστήριξαν τη δράση μας με τη συμμετοχή τους, κους Μούσιο Σωκράτη (Λυκούρια), Μπαλαφούτα Σπήλιο (Καρνέσι), Πράπα Γεώργιο (Πεύκο), Ροδόπουλο Αλέξανδρο (Πάος), Λεβέντη Γεώργιο (Δάφνη) και φυσικά τους εκπροσώπους της ομάδας της Κλειτορίας, Κόρμπο Κωνσταντίνο και Γεώργιο, Νικολακόπουλο Δημήτριο και Θεόδωρο, Κυριακόπουλο Παναγιώτη. 

Τέλος, χρέος μας αποτελεί η αναφορά στο δάσκαλο και εμπνευστή, στον άνθρωπο που αγάπησε τον τόπο του και αγωνίστηκε για την ανάδειξή του, τον πρώτο Πρόεδρο του ΕΑΟΣ Κλειτορίας- Νοτιοδυτικός Χελμός,  τον αείμνηστο Παναγιώτη Παπαθανασίου.  Ήταν αυτός που ενέπνευσε και καθοδήγησε τους τρεις φορείς της  διοργάνωσης, που άναψε τη σπίθα, που μετέφερε τη φλόγα και τη λαχτάρα και που τον θυμόμαστε με περηφάνεια και συγκίνηση.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ: 
Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων  ΕΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ- ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ (διάθεση των  μεταλλίων- επάθλων)
Μηλιτσόπουλος Τυροκομείο (https://militsopoulos.gr/) (διέθεσε τις  μπανάνες των δρομέων)
Κόκκος Γεώργιος – Επιχειρηματίας Λυκούρια (διέθεσε το νερό των δρομέων)
Καναβέτας Ηλίας –Τρίπολη (διέθεσε χυμούς για τα παιδιά και τους δρομείς)
Τζόβολος Ευθύμιος (https://www.facebook.com/redfoxgreece/ - Προμήθευσε την αψίδα, τη χρονομέτρηση και έθεσε την τεχνογνωσία που διαθέτει στις υπηρεσίες του αγώνα).  
Πίστας Σπήλιος - Λυκούρια– Γραφίστας, που σχεδίασε τις αφίσες του αγώνα – παρευρέθηκε στον αγώνα και ανέλαβε τη φωτογράφιση μαζί με το μέλος του ΕΑΟΣ Κλειτορίας, Βασίλη Στεφανόπουλο.
Κολιάκος Αντώνιος- εκτυπώσεις Καλάβρυτα- εκτύπωση Buner
Dr Ρέλλος Δημήτριος (Συμπατριώτης μας που διαμένει μόνιμα στην Αμερική- Μέλλος των συλλόγων μας) για την ενίσχυση του αγώνα
Τσάμης Νικόλαος – Ασφάλειες – για την ενίσχυση του αγώνα 
Κουτρουλάκης Βασίλειος (διέθεσε το εκλεκτό και βραβευμένο μέλη «KORYS», που δόθηκε στους νικητές του αγώνα)
Κακκαβάς Κωνσταντίνος- 4 seasons outdoor ( https://4seasonsoutdoor.gr/ ) Καλάβρυτα. 

Η οργανωτική επιτροπή  πιστέψαμε και πιστεύουμε και δίνουμε τη δέσμευσή μας για την καθιέρωση της διοργάνωσης ως μόνιμου και καταξιωμένου θεσμού του χωριού μας.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
Και του χρόνου να είμαστε πάλι όλοι εκεί.
Οι Συνδιοργανωτές
Γενικό Λύκειο Κλειτορίας
ΕΑΟΣ Κλειτορίας -Νοτιοδυτικός Χελμός
Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειτορίας


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.