HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΤΣΙΠΡΑΣ: Οι πολίτες θα επιλέξουν συμμαχική κυβέρνηση

Για κινδυνολογία κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατίαυπογραμμίζοντας ότι στις προσεχείς εκλογές οι πολίτες θα κληθουν να επιλέξουν συμμαχική κυβέρν...

Για κινδυνολογία κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατίαυπογραμμίζοντας ότι στις προσεχείς εκλογές οι πολίτες θα κληθουν να επιλέξουν συμμαχική κυβέρνηση όπως γίνεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης
Το σχέδιό του για την Ελλάδα και τη θέση της μέσα στην Ευρώπη είχε την ευκαιρία να αναλύσει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Γερμανία (που διοργανώθηκε από την οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ).
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά ότι "αυτοί που διαδήλωναν κάποια χρόνια πριν με το σύνθημα Μένουμε Ευρώπη μάς έχουν αφήσει μίλια μακριά από την Ευρώπη. Ελπίζω να μην φτάσουμε στην ορμπανοποίηση".
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ακόμη ότι οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν συμμαχική κυβέρνηση μέσα από ένα εκλογικό σύστημα δίκαιο που θα αποτυπώνει στο κοινοβούλιο τη λαϊκή θέληση.
"Η νέα κυβέρνηση που θα σχηματίσουμε θα είναι πλειοψηφική, οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι μειοψηφικές" ανέφερε σχετικά.
"Μπορούμε να πετύχουμε μία σημαντική νίκη για λογαριασμό της προόδου και της δημοκρατίας. Σε αυτή τη μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις 21 Μάη ώστε την επόμενη μέρα να δείξουμε ότι μπορούμε να έχουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας που θα επιχειρήσει να βγάλει τη χώρα από τις μεγάλες δυσκολίες που βρίσκεται σήμερα και κυρίως να μειώσει τις ανισότητες, να ενισχύει την κοινωνική συνοχή. Αυτός είναι ο στόχος μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε" συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Τσίπρας στάθηκε και σε μία παλιά φράση του νυν προέδρου της Βραζιλίας Λούλα: "Είναι καλύτερα να σε κυβερνά μία αριστερά που κάνει ότι μπορεί παρά μία δεξιά που κάνει ότι θέλει. Αυτό το έχουμε δει πλέον και στην Ελλάδα" είπε.
Την Παρασκευή (21/4) ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο πολιτικών ανδρών θα βρεθούν οι οικονομικές εξελίξεις της επόμενης περιόδου και η συνεργασία των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.