HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΟ: ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ

Μια μέρα που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των εκατοντάδων πιστών που την έζησαν στο μεγαλείο της, ήταν η μέρα επιστροφής της Ιεράς Θαυματο...

Μια μέρα που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των εκατοντάδων πιστών που την έζησαν στο μεγαλείο της, ήταν η μέρα επιστροφής της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής, της πολιούχου του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας, στο σπίτι Της, στο Ιερό Προσκύνημα στην παραλία Αιγίου που ολόλαμπρο και ανακαινισμένο εκ βάθρων την υποδέχθηκε ξανά, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στις λατρευτικές συνήθειες ντόπιων και επισκεπτών.
Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, που φιλοξένησε την Τρυπητή για 4 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης, οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα αποχαιρετώντας την Εικόνα που όλο αυτόν τον καιρό άκουσε τις προσευχές, τις ικεσίες, τις αγωνίες και τις ευχαριστίες των πιστών. Η πομπή που αποτελείτο από επισήμους, ιερείς, αντιπροσωπείες των σχολείων και εκατοντάδες πιστών, προηγουμένης της Φιλαρμονικής Αιγίου, κατέβηκε την οδό Μητροπόλεως με πραγματικά πολύ κόσμο να έχει συρρεύσει στο μήκος της διαδρομής, τιμώντας την Παναγία όπως Της πρέπει. Ακολούθως η πομπή έστριψε προς την πλακόστρωτη οδό Μιχαλακοπούλου και τη Ζωοδόχου Πηγής, με προορισμό το Ιερό Προσκύνημα. Εκεί η Εικόνα ανέβηκε μεγαλοπρεπώς από την αριστερή σκάλα και εισήλθε στον Ναό για να τοποθετηθεί ξανά, σε κλίμα δέους και συγκίνησης στην καθιερωμένη Της θέση, στον Θρόνο της Παναγίας. Την κρατούσαν με βλέμμα υγρό από χαρά, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και ο Γέροντας Αμβρόσιος, δικαιωματικά διότι ο μεν δεύτερος ήταν αυτός που εμπνεύστηκε και εργάστηκε σκληρά επί σειρά ετών ώστε να βρεθεί χρηματοδότηση για την ανακαίνιση του Προσκυνήματος και κυρίως της εξασφάλισης προσβασιμότητας σε ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ και ο πρώτος διότι επί των ημερών του το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους πιστούς.
Ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ήταν η στιγμή όταν ο Σεβασμιώτατος Γέροντας κ. Αμβρόσιος, με τρεμάμενη φωνή και απευθυνόμενος προς την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κα Κουμούση, της είπε "Δεν ξέρω τι άλλο δώρο να σου δώσω, παρά μόνο να σου φιλήσω τα χέρια" προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.
Μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων που ακολούθησαν την Παναγία στη διαδρομή της επιστροφής στο σπίτι Της ήταν ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ιάσων Φωτήλας και Άγγελος Τσιγκρής, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, Τάκης Παπαδόπουλος και Ανδρέας Φίλιας, οι επικεφαλής των παρατάξεων "Αιγιάλεια Αύριο" κ. Χρήστος Γούτος, "Ποιοτική Αιγιάλεια" κα Βασιλική Ψυχράμη και "Αιγιάλεια Προορισμός" κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.