HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου ενέκρινε την αδελφοποίηση των Δήμων Αποκορώνου και Καλαβρύτων. Το θέμα ήλ...

Με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου ενέκρινε την αδελφοποίηση των Δήμων Αποκορώνου και Καλαβρύτων. Το θέμα ήλθε στο δημοτικό συμβούλιο μετά από επίσκεψη , κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανασίου Παπαδόπουλου, του Δημάρχου, κύριου Κουκιανάκη, στην ιστορική και μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων με αφορμή την εθνική επέτειο της επανάστασης του 1821 όπου τέθηκε με επίσημο τρόπο η προοπτική αδελφοποίησης, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση επ’αυτής μεταξύ των δημάρχων.
Ως αδελφοποίηση ορίζεται η προσέγγιση δύο κοινωνιών που επιδιώκουν με αυτόν τον τρόπο να λειτουργήσουν με βάση την αλληλοβοήθεια, την μεταφορά τεχνογνωσίας και τη μεταφορά καλών πρακτικών προκειμένου να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους και να αναπτύσσουν μεταξύ τους ολοένα στενότερους δεσμούς φιλίας. Η αδελφοποίηση πρέπει να αποτελεί μια μακροπρόθεσμη δέσμευση μεταξύ των εταίρων, και όχι μια βραχυπρόθεσμη συνεργασία.
Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, κοινός παρονομαστής των δύο προς αδελφοποίηση Δήμων, Αποκορώνου και Καλαβρύτων, είναι η ιδιαίτερη συμβολή τους στους εθνικούς μας αγώνες, και κατ’ επέκταση στη χειραφέτηση και διαμόρφωση του νέου Ελληνισμού. Εκτιμούμε ότι η αδελφοποίηση των δήμων μας θα αποτελέσει την απαρχή μιας γόνιμης συνεργασίας, στόχος δε της αδελφοποίησης θα πρέπει να είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών καθώς και η από κοινού διαμόρφωση και υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών σε θέματα πολιτισμού, σε θέματα ιστορίας όπου διαπιστώνονται κοινές θέσεις. Η αδελφοποίηση γίνεται με γνώμονα την ανάπτυξη και καλλιέργεια ενός ευρέος πεδίου ανταλλαγής απόψεων σε σειρά πεδίων όπως του πολιτισμού, αθλητισμού, κοινωνικής αλληλεγγύης, τουρισμού και λοιπών με σκοπό την διασύνδεση των δύο δήμων και τη βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Σημαντικό θεωρείται ότι η αδελφοποίηση πρέπει να μπορεί πάντα να επιβιώνει των αλλαγών της πολιτικής ηγεσίας και των βραχυπρόθεσμων δυσκολιών των εταίρων οι οποίοι οφείλουν να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο σε δύσκολες περιόδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.