HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Κύπρου και το κανδήλι στον Ναό των Καλαβρύτων

Ένα μοναδικό επάργυρο κανδήλι καίει εδώ και χρόνια τον Εσταυρωμένο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων. Πρόκειται γ...

Ένα μοναδικό επάργυρο κανδήλι καίει εδώ και χρόνια τον Εσταυρωμένο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων. Πρόκειται για προσφορά του 1976 από τον του Αρχιεπίσκοπο και πρόεδρο τότε, της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μακάριο.
Επάνω γράφει: "Εις μνήμην των κατα την 13ην Δεκεμβρίου 1943 εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών" με ημερομηνία της δωρεάς 13 Δεκεμβρίου 1976, ένα χρόνο πριν φύγει από την ζωή ο ηγέτης της Κύπρου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄ (κατά κόσμον: Μιχαήλ Χριστοδούλου Μούσκος), γεννήθηκε στην Πάνω Παναγιά Πάφου, 13 Αυγούστου 1913 - και εκοιμήθη στην Λευκωσία, 3 Αυγούστου 1977).Υπήρξε επίσκοπος και πολιτικός που διατέλεσε προκαθήμενος της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου από το 1950 μέχρι το θάνατό του και πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 16 Αυγούστου 1960 μέχρι το θάνατό του στις 3 Αυγούστου 1977.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.