Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παρατείνεται η παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων

Την παράταση του χρονικού διαστήματος παραχώρησης χρήσης αγροτικών ακινήτων σε αγρότες και ανέργους(άρθρο 44) μέχρι 31-12-2023 προβλέπει ...

Την παράταση του χρονικού διαστήματος παραχώρησης χρήσης αγροτικών ακινήτων σε αγρότες και ανέργους(άρθρο 44) μέχρι 31-12-2023 προβλέπει ο Ν.5035 ΦΕΚ Α /76/28-3-2023 που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Ο νόμος με τίτλο "Ενιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - ΔΗΜΗΤΡΑ, σύσταση και λειτουργία φορέα διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης" περιλαμβάνει ακόμα διατάξεις για το αφορολόγητο, ακατάσχετο και ανεκχώρητο ενισχύσεων που χορηγούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τις δηλώσεις στοιχείων για τον ελαιοκομικό τομέα και για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Πρόκειται για αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου με επιστολή που εστάλη στις 16 Μαρτίου 2023 και που έκανε αποδεκτό το υπουργείο προκειμένου να καλλιεργήσουν απρόσκοπτα οι δικαιούχοι αγρότες – κτηνοτρόφοι και τη νέα χρονιά. Στην επιστολή γίνονταν αναφορά για την δυνατότητα παράτασης παραχώρησης μέχρι τέλους του έτους με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος, δικαιούχοι αγρότες που βιοπορίζονται από την εκμετάλλευση των συγκεκριμένων εκτάσεων να μην καλλιεργήσουν την φετινή χρονιά.
Σε δήλωσή του ο κ Βασιλόπουλος τόνισε: « Έγκαιρα επισημάναμε το θέμα στο υπουργείο και λάβαμε θετική απάντηση για την παράταση ενός ακόμα χρόνου, μέχρι τέλος του 2023 για την παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων σε αγρότες και ανέργους. Βασικό ζητούμενο ήταν να μην υπάρξουν προβλήματα με τη νέα καλλιεργητική σεζόν μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη από κάθε άποψη αγροτική περίοδο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.