Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΟ: Περίλαμπρη η γιορτή της Παναγίας Τρυπητής

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με πάνδημη συμμετοχή, τιμήθηκε η εορτή της πολιούχου του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας Παναγίας Τρυπ...

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με πάνδημη συμμετοχή, τιμήθηκε η εορτή της πολιούχου του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας Παναγίας Τρυπητής, την Παρασκευή του Πάσχα στο Αίγιο. Την Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο ανακαινισμένο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής στην παραλία Αιγίου παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος μαζί με μέλη της δημοτικής αρχής και βεβαίως συμμετείχαν και στην πομπή της λιτανείας της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας από το παλιό λιμάνι έως την πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης.
Το μεσημέρι, εξάλλου, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας μαζί με τον Δήμο Αιγιαλείας παρέθεσαν από κοινού γεύμα για τους επίσημους προσκεκλημένους στον χώρο δεξιώσεων «Λιόπετρο» στη Φωνησκαριά Αιγίου. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Καλογερόπουλος εξέφρασε εκ μέρους των δημοτών τη μεγάλη χαρά του που παραδόθηκε ανακαινισμένο και ολόλαμπρο το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, ενώ αναφέρθηκε και στις εργασίες της αποκατάστασης του Ιερού Ναού των Εισοδίων, καθώς και τους γοργούς ρυθμούς ολοκλήρωσης της κατασκευής της πλατείας Αγίας Λαύρας. "Μαζί με πολλά άλλα μικρά και μεγάλα έργα υποδομής, η Αιγιάλεια πλέον "κοιτάζει" προς την πρόοδο και την ανάπτυξη, καθώς μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο και θέτει νέες προϋποθέσεις μεγαλύτερης επισκεψιμότητας" σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αιγιαλείας και ευχαρίστησε θερμά για την άψογη συνεργασία τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, καθώς με αμοιβαία καλή προαίρεση και οργάνωση, επετεύχθη ένας εορτασμός περίλαμπρος και αντάξιος της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, με δήλωσή του, ευχαριστεί επίσης θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία της φετινής γιορτής και ιδιαίτερα τη Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη», τη Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας «Ιωάννης Κοκονέτσης», τη Φιλαρμονική Ακράτας και τη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου, τα τιμητικά αγήματα του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού, τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου που μετέφεραν την εικόνα, την τοπική Αστυνομία και Λιμενική Αρχή, τους μαθητές, τους προσκόπους και τους αναβιωτές που συμμετείχαν στην πομπή και τέλος όλους τους δημότες και τους επισκέπτες που τίμησαν την Παναγία Τρυπητή και τη γιορτή Της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.