Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.: Οι δρόμοι του τυριού ξεκινούν από τα Καλάβρυτα - “SAY CHEESE! BALKAN CHEESE”

Μια σημαντική διακρατική εκδήλωση στα Καλάβρυτα, με τη συμμετοχή συνεργαζόμενων εταίρων του Διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας “SAY CHEESE! BAL...



Μια σημαντική διακρατική εκδήλωση στα Καλάβρυτα, με τη συμμετοχή συνεργαζόμενων εταίρων του Διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας “SAY CHEESE! BALKAN CHEESE” από τυροκομικές περιοχές της Ρουμανίας και της Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα.
Η ΟΤΔ ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ διοργάνωσε με επιτυχία, διακρατική εκδήλωση στην περιοχή των Καλαβρύτων, την Δευτέρα 13η Μαρτίου 2023 στο Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Καλάβρυτα, για την ανάδειξη της τοπικής τυροκομίας και γαλακτοπαραγωγής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας “SAY CHEESE! BALKAN CHEESE”, του προγράμματος CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020, με τη συμμετοχή συνεργαζόμενων εταίρων από τυροκομικές περιοχές της Ρουμανίας και της Πελοποννήσου.
Η περιοχή των Καλαβρύτων έχει μακρά παράδοση στην τυροκομία και θεωρείται από τις κορυφαίες περιοχές παραγωγής φέτας και τυροκομικών/γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, με κορυφαίο προϊόν την παραδοσιακή φέτα Καλαβρύτων ΠΟΠ. Σκοπός της δράσης η ανάπτυξη και δημιουργία δρόμων τυριού της περιοχής και η συστηματική ένταξη των τυροκομικών προϊόντων και παράδοσης στο τουριστικό προϊόν.

Η Εκδήλωση
Η εκδήλωση περιελάβανε παρουσίαση των δράσεων και των προγραμμάτων και συνδικάστηκε με  επίσκεψη στον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, στα Σπήλαιο Λιμνών στα Καστριά και έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαβρύτων 
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συνεργαζόμενων εταίρων του διακρατικού σχεδίου συνεργασίας “SAY CHEESE! BALKAN CHEESE” και εξέταση της πορείας υλοποίησης των δράσεων.
• Ανοιχτή εκδήλωση διαβούλευσης με ανθρώπους της τυροκομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού, στην οποία θα συζητηθούν / εξεταστούν θέματα όπως: δημιουργία δρόμων τυριού της περιοχής και συστηματικής ένταξης των τυροκομικών προϊόντων και παράδοσης στο τουριστικό προϊόν.
Ώρα: 17.00 – 19.30 στο Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο, Καλάβρυτα.
• Εκπαιδευτική Επίσκεψη των εταίρων συνεργασίας στον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, καθώς και ξενάγηση στην ευρύτερη περιοχή.
Να σημειώσουμε οτι το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD, υπομέτρο 19.3 «Στήριξη για την προπαρασκευή και την υλοποίηση της συνεργασίας (διακρατική &ι διατοπική )» του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.