Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΦΑΡΜΑΚΗΣ στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS: Τινάζει την «μπάγκα» με συν 57 εκατ. ευρώ για το Χελμό και Καλάβρυτα για 12μηνο προορισμό

Αποφασισμένος για το επόμενο βήμα, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, δηλώνει ο Περιφερειάρχης, μετά την υπογραφή της σύμβασης για το έργο της ά...

Αποφασισμένος για το επόμενο βήμα, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, δηλώνει ο Περιφερειάρχης, μετά την υπογραφή της σύμβασης για το έργο της ά φάσης εκσυγχρονισμού  των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

Έτοιμη και για την επόμενη φάση, την επέκταση των έργων αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου των Καλαβρύτων μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, δηλώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

‘Ένα 24ωρο μετά την υπογραφή της σύμβασης των 22,3 εκατ. ευρώ, χθες στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης βρέθηκε το μεσημέρι στα Καλάβρυτα και δήλωσε αποφασισμένος να περάσει και στο επόμενο βήμα: Την ένταξη του έργου της β’ φάσης εκσυγχρονισμού  των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης με την κατάθεση της σχετικής πρότασης για επιπλέον χρηματοδότηση με 56,7 εκατ. ευρώ το οποίο θα μετατρέψει το Χελμό και τα Καλάβρυτα σε προορισμό 12μηνης διάρκειας.
Ο κ. Φαρμάκης μίλησε στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο περιθώριο του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης των Καλαβρύτων, επισημαίνοντας αρχικά τη σημασίας της υπογραφής με τον ανάδοχο της πρώτης φάσης των έργων με τα 22,3 εκατ. ευρώ. 
«Μια μεγάλη ευκαιρία ανοίγεται για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την πλήρη αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου των Καλαβρύτων. Η νέα εποχή που ανοίγει, καθιστά πλέον το Χιονοδρομικό των Καλαβρύτων ένα από τα πιο σύγχρονα και πιο δυναμικά ολόκληρης της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.
Παράλληλα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι διαβουλεύσεις Περιφέρειας και Δήμου, με την Γ.Γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα (ΣΔΙΤ), βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο να διασφαλίσει ολόκληρο το ποσό των 56,7 εκατ. ευρώ από την σχετική δράση που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με στόχο την περεταίρω ανάπτυξη εγκαταστάσεων ορεινού και χειμερινού τουρισμού.  
«Κοντά σε αυτό (σ.σ. υπογραφή σύμβασης για τα 22,3 εκατ. ευρώ) μετά από ισχυρή διεκδίκηση και σχεδιασμό όλου του φάσματος της Τοπικής Αυτοδιοίκηση, πλέον αποτελεί στρατηγική επένδυση ολόκληρης της χώρας η β΄ φάση του έργου, της τάξης των 56,7 εκατ. ευρώ που θα καταστήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων προορισμό 12μήνου! Μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι το Χιονοδρομικό είναι πλέον προτεραιότητα τόσο για την Περιφερειακή αρχή όσο φυσικά και για την ίδια τη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Φαρμάκης. 
Υπενθυμίζεται ότι από χθες Δευτέρα 20/3/2023, εργολάβος για να κατασκευάσει τους δύο νέους αναβατήρες «Αχιλλέα» και «Στύγα», αναλαμβάνει και τυπικά ο αν ανάδοχος της σχετικής δημοπρασίας, Υιοί Ν. Νουλίκα Ο.Ε.
Με βάση τη σύμβαση, η εταιρεία αναλαμβάνει άμεσα και έχει προθεσμία υλοποίησης του έργου εντός 24 μηνών. Η σύμβαση υπογράφτηκε χθες στην Περιφέρεια παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, του Γενικού Διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου, Αλέξη Άγριου και τεχνικών συμβούλων του έργου.
Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση του αναβατήρα του Αχιλλέα με νέες υπερσύγχρονες 10θέσιες κλειστές καμπίνες, προσφέροντας ασφάλεια αλλά και αύξηση της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα και της Στύγας, με νέα 6θέσια ανοιχτά φορεία- καρέκλες.
Παράλληλα θα γίνει προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση για την αναβάθμιση των συστημάτων παροχής ισχύος (νέος Υ/Σ Βαθιάς Λάκας με κτήριο υποσταθμού παράλληλα του κτηρίου Βαθειά Λάκκα, νέα δίκτυα ηλεκτροδότησης και καλωδίωση προς όλες τις καταναλώσεις και Η/Ζ).
Στο έργο περιλαμβάνεται επίσης η προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων, συστήματα ελέγχου και σύστημα ηλεκτρονικής πώλησης εισιτηρίων.
Με τους νέους αναβατήρες και την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων το Χιονοδρομικό μπορεί να πολλαπλασιάσει τους ημερήσιους επισκέπτες ενώ αναμένεται να περιοριστούν οι ουρές για την έκδοση των εισιτηρίων χιονοδρομίας 
Τέλος προγραμματίζεται επαναλειτουργία μετά τη συντήρηση για την αναβάθμιση του πέτρινου κτηρίου στη περιοχή Βαθειά Λάκκα.
Τις επόμενες μέρες θα περάσει από έγκριση (από Χιονοδρομικό, Δήμο, Περιφέρεια και Δασαρχείο) η Μελέτη Εφαρμογής του έργου των 22,3 εκατ. ευρώ και, αν όλα πάνε καλά, με την έναρξη των έργων τον Απρίλιο, μεγάλο μέρος των νέων εγκαταστάσεων θα είναι έτοιμες για τη νέα περίοδο χιονοδρομίας το χειμώνα του 2023-’24.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.