HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ειδική ομάδα από την ΕΜΑΚ για διάσωση από Σπήλαια

Τα τελευταία χρόνια, ο σπηλαιολογικός τουρισμός σε διευθετημένα σπήλαια, παράλληλα με αυτά που δεν είναι τουριστικά αξιοποιημένα αποτελεί ε...

Τα τελευταία χρόνια, ο σπηλαιολογικός τουρισμός σε διευθετημένα σπήλαια, παράλληλα με αυτά που δεν είναι τουριστικά αξιοποιημένα αποτελεί ενασχόληση όλο και περισσότερων πολιτών αυξάνοντας τις πιθανότητες ατυχημάτων σε αυτά.
Σύμφωνα με το κανονισμό λειτουργίας των Ε.Μ.Α.Κ., αποστολή των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας και Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) είναι μεταξύ άλλων και η διάσωση σε σπήλαια και βάραθρα.
Γι’ αυτό, στο πλαίσιο της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ολοκληρώθηκε η ειδική κατάρτιση εννέα (9) πυροσβεστών στην πρώτη βαθμίδα Εκπαίδευσης στη διάσωση από Σπήλαια.
Διήρκησε πέντε (5) ήμερες και πραγματοποιήθηκε σε σπήλαιο πλησίον της έδρας της 3ης ΕΜΑΚ στο Ηράκλειο Κρήτης.
Οι εννέα (9) πυροσβέστες από τη 2η, 4η, 5η και 6η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών έλαβαν τις βασικές γνώσεις και διδάχθηκαν τις βασικές τεχνικές σε σπήλαιο με έμφαση τόσο στην οριζόντια όσο και στην κάθετη κίνηση σε αυτό.
Εκπαιδευτές ήταν ο Πυρονόμος Γώγος Στέφανος, ο Πυρονόμος Χαλκιαδάκης Αντώνιος, και ο Υπαρχιπυροσβέστης Τσικαλάκης Εμμανουήλ.
Η συγκεκριμένη εκπαίδευση αποτελεί το πρώτο μέρος των τριών βαθμίδων κατάρτισης στη διάσωση από Σπήλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.