HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διεθνής συνάντηση Ποιητών στο Σκεπαστό Καλαβρύτων!

Μια πολύ όμορφη και πρωτότυπη λογοτεχνική-πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη με θέμα «Ποίηση: Η γλώσσα πέρα από τα σύνορα»...

Μια πολύ όμορφη και πρωτότυπη λογοτεχνική-πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη με θέμα «Ποίηση: Η γλώσσα πέρα από τα σύνορα». Η πρωτοβουλία και η διοργάνωση ανήκουν στην εκ Σκεπαστού Καλαβρύτων πολυβραβευμένη και με διεθνή ακτινοβολία ποιήτρια και σκηνοθέτρια Παρασκευή (Βούλα) Μέμου, που με τον τρόπο αυτό τιμά το χωριό της, τα Καλάβρυτα και όλη την Ελλάδα!
Το Α΄ ΜΕΡΟΣ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, όπου απήγγειλαν ποιήματα ποιητές-Μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης «Ειρήνη του Κόσμου» από διάφορα μέρη του πλανήτη, στην αίθουσα «Ο Κήπος του Μουσείου», την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Για το Β΄ ΜΕΡΟΣ, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκεπαστού Καλαβρύτων την Κυριακή 26 Μαρίου 2023 και ώρα 11.30 π.μ., έχουν προσκληθεί, θα παραστούν και θ’ απαγγείλουν ποιήματα οι ποιητές-Μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης «Ειρήνη του Κόσμου»: Abdalah Casmi (Τυνησία) Slavica Rejovic (Σερβία), Oksana Tereshcenlco, (Ουκρανία) Fatma Cherif (Τυνησία). Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση έχει τη στήριξη του Δήμου Καλαβρύτων, της Τοπικής Κοινότητος Σκεπαστού και του Συλλόγου Σκεπαστού. Θα συμμετέχει η μουσική Χορωδία του Δήμου Αρτέμιδας και θα συντονίσουν η κ. Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία και ο κ. Αντώνης Ευθυμίου.
Το πρόγραμμα του Σκεπαστού περιλαμβάνει, ακόμα, επίσκεψη και ξενάγηση των προσκεκλημένων ποιητών και των συντελεστών της εκδήλωσης στην Ιστορική Μονή Αγίας Λαύρας και στον Τόπο Εκτέλεσης των Καλαβρύτων.
Η ποίηση - ο πολιτισμός ενώνουν τους ανθρώπους, ενώνουν τους λαούς και όλοι πρέπει ν’ ανταποκριθούμε στην πρωτότυπη και άκρως ενδιαφέρουσα αυτή πρόσκληση!
Για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ NEWS
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.