HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γιώργος Κοσμάς: Αγωνία και προσευχή για την Αναστασία - Η κοινωνία είναι συγκλονισμένη - Υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες

Ο Γιώργος Κόσμας, πρώην κοινοτάρχης και και επι σειρά ετών Πρόεδρος και τωρα επίτιμος Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, δήλωσε για την ...

Ο Γιώργος Κόσμας, πρώην κοινοτάρχης και και επι σειρά ετών Πρόεδρος και τωρα επίτιμος Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, δήλωσε για την αγνοούμενη από την τραγωδία των Τεμπών συμπατριώτισσά μας Αναστασία Παπαγγελή:
"Μια μαύρη μέρα ξημέρωσε την Τετάρτη 1η Μαρτίου στην είδηση πως μεταξύ των αγνοουμένων ήταν και η δική μας Αναστασία, η δευτερότοκη κόρη του εκλεκτού συμπολίτη και επιστήμονα, με καταγωγή από τη Λυκούρια, του ορθοπεδικού Ηλία Παπαγγελή. Ελπίσαμε στο θαύμα ακόμη και όταν οι πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχουν λίγες ελπίδες για την 20χρονη, φοιτήτρια στη Γεωπονική του Α.Π.Θ. η οποία επέβαινε στο τρίτο εκτροχιασμένο βαγόνι της αμαξοστοιχίας Inter-City 62.
Η κοινωνία της Λυκούριας, της Κλειτορίας, των Καλαβρύτων και όχι μόνο είναι συγκλονισμένη δεν θέλει να πιστέψει την πιθανότητα ότι θα πρέπει να πενθήσουμε τον αδόκητο χαμό ενός πραγματικού αγγέλου. Είμαστε συντετριμμένοι, στην Λυκούρια την οποία επισκέπτεται μάλιστα και υπεραγαπά όλη η πολύτεκνη οικογένεια, την Κλειτορία τόπο καταγωγής της μητέρας αλλά και όλα τα Καλάβρυτα.
Ένα λαμπρό παιδί είναι για μας η Αναστασία, νέα, μορφωμένη, αγαπητή όπως και οι αδελφές της, από ολόκληρη τη νεολαία των Καλαβρύτων με την οποία αλληλεπιδρούσαν κάθε Σαββατοκύριακο και τα καλοκαίρια. Αναπολώντας τις όμορφες στιγμές και αναμνήσεις δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι το καθήκον μας τώρα, απέναντι σε αυτά τα αγαπημένα πρόσωπα, επιβάλει να αγωνιστούμε ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι.
Θεωρούμε ότι στα Τέμπη διεπράχθησαν βαριά εγκλήματα από ανθρώπους που έχουν διαχρονικές ευθύνες σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την τραγωδία. Είναι έγκλημα στυγερό, κατά την άποψή μου εγκληματική αμέλεια, η παραμέληση ζητημάτων που αφορούν την ασφάλεια των μετακινήσεων.
Θα πρέπει στα πλαίσια της έρευνας να αποδοθούν ευθύνες για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα που οδήγησαν σε κατά συρροή θανάτους, με ενδεχόμενο δόλο, όπως προβλέπουν οι πιο αυστηρές νομικές διατάξεις. Θα πιέσουμε ως κοινωνία να αποδοθεί δικαιοσύνη όχι μόνο για δικά μας παιδιά αλλά και για όλους όσους βρήκαν τραγικό θάνατο σε αυτό το τρομερό δυστύχημα.
Τέλος θα πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους Καλαβρυτινούς, ιδιαίτερα τους απόδημους οι οποίοι έσπευσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας, συγκλονισμένοι από τις εικόνες αλλά και την πιθανότητα κάποιος συντοπίτης να είναι μεταξύ των θυμάτων. Τους ευχαριστούμε για την αγωνία και προσευχή τους να βρεθεί ζωντανή η Αναστασία και απέναντι σε αυτή την μεγάλη ανταπόκριση και αλληλεγγύη θα ανταποκριθούμε πράττοντας το καθήκον μας. Να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας την προσπάθεια να αποδοθούν ευθύνες και να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί ξανά."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.