HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Δεν σταματούν οι έρευνες στα Τέμπη, στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας όπου χάθηκαν δεκάδες ψυχές από την μοιραία σύγκρουση των δύο τρ...

Δεν σταματούν οι έρευνες στα Τέμπη, στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας όπου χάθηκαν δεκάδες ψυχές από την μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων την περασμένη Τρίτη το βράδυ. Κρανίου τόπος το σημείο όπου γίνονται προσεκτικά έρευνες ακόμη προκειμένου να εντοπιστούν κι άλλοι σοροί αγνοούμενων που κυμαίνονται από 10-20.

Στους 57 οι νεκροί
Στους 57 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ενώ οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί στην Αστυνομία είναι 56, όπως τόνισε σε επίσημη ενημέρωση η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμος β', Κωνσταντία Δημογλίδου.
Σε νοσοκομεία βρίσκονται 48 άτομα για νοσηλεία, έξι εκ των οποίων σε ΜΕΘ. Την ίδια ώρα, μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα διακομίστηκε στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου», σε ειδική μονάδα.
Παράλληλα, η διαδικασία ταυτοποίησης συνεχίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 55 δείγματα από τις σορούς, 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών, καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη. Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας κατά προτεραιότητα προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη διαδικασία.

Λειτουργούν όπως πριν από 30 χρόνια
«Το βασικό πρόβλημα στη συγκεκριμένη γραμμή Αθήνας- Θεσσαλονίκης είναι πως δεν λειτουργεί η σηματοδότηση και η τηλεδιοίκηση, τα βασικά μέσα ασφαλείας δηλαδή που προστατεύουν τα τρένα από ατυχήματα. Στην ουσία, αυτή η νευραλγική σιδηροδρομική γραμμή για τη χώρα, όσον αφορά στο κομμάτι της ασφάλειας και προστασίας της, εν έτει 2023, κρίνεται μόνο από τον ανθρώπινο παράγοντα. Τα τρένα μας λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαν πριν από 30 χρόνια. Για να σας το πω μεταφορικά, είναι σαν να έχουμε μια λακκούβα μπροστά από το σπίτι μας. Ξέρουμε που βρίσκεται και την αποφεύγουμε πάντα, αλλά κάποια στιγμή πέφτουμε μέσα. Αυτό συνέβη και σε αυτή την περίπτωση», δήλωσε στην «Καθημερινή» με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη ο Βασίλης Ζαβογιάννης, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συνελήφθη ο Σταθμάρχης Λάρισας
Την Τετάρτη (1/2) οι Αρχές φόρεσαν χειροπέδες στον 59χρονο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ και είχε για πρώτη φορά επικοινωνία με τον δικηγόρο του και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Σε βάρος του σταθμάρχη έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα. Ο εισαγγελέας αναμένεται ότι θα του απαγγείλει ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων, ένα αδίκημα με κακουργηματικό χαρακτήρα, που με βάση και την πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291 Π.Κ.) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια.
Διώξεις θα ασκηθούν για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή. Σύμφωνα με νομικούς, η προφυλάκιση του σταθμάρχη θεωρείται βεβαία. Λόγω της μείζονος σημασίας της υπόθεσης, ακόμη και η προανακριτική απολογία του σταθμάρχη έγινε παρουσία εισαγγελέα.
Παράλληλα, σήμερα παρουσία εισαγγελικού λειτουργού θα διεξαχθεί αυτοψία από την Τροχαία της Λάρισας στο σημείου του τραγικού συμβάντος.


«Νόμιζα ότι θα καούμε ζωντανοί»
«Νόμιζα ότι θα καούμε ζωντανοί μέσα στο βαγόνι. Πίστευα ότι δεν θα καταφέρω να βγω ζωντανός». Με αυτά τα λόγια, ο 28χρονος Στέργιος Μιναέμης περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στη Λάρισα.
«Έβλεπα τις φλόγες, γέμισε το βαγόνι με καπνό, τίποτα δεν μπορούσα να δω γύρω μου και ξαφνικά είδα φως από ένα σπασμένο τζάμι και ειδοποίησα τους υπόλοιπους για να βγούμε έξω. Φέρναμε τούμπες… Δεν ξέραμε πώς και πού θα σταματήσει το βαγόνι», λέει ο νεαρός άνδρας, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Με τα σημάδια στο πρόσωπό του να μαρτυρούν όσα πέρασε, συγκλονισμένος από το μέγεθος της τραγωδίας, λέει πως ο ίδιος ζει από θαύμα.
«Η φωτιά ξέσπασε δίπλα στο σπασμένο τζάμι. Καιγόντουσαν τα καλώδια και έβγαιναν μαύροι καπνοί. Όταν βγήκα, πήδηξα πάνω στα συντρίμμια. Πατούσα πάνω τους και όλα ήταν ζεστά ακόμα από τη συντριβή. Η πρώτη εικόνα που είδα ήταν ένας άνθρωπος που πετάχτηκε έξω, μπροστά μου. Δεν ξέραμε τι έγινε, εάν συγκρούστηκε το τρένο, εάν χτυπήσαμε σε κάποιο ζώο», σημειώνει.
Ο Στέργιος έχασε το κινητό του κατά τη διάρκεια του τραγικού δυστυχήματος και μόλις κατάφερε να βγει ζωντανός, προσπάθησε, όπως λέει, να ειδοποιήσει τους γονείς του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο 28χρονος έχει καταγωγή από τον Βόλο αλλά εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και ήταν μία από τις λίγες φορές που είχε πάρει το τρένο.


Από την Λυκούρια Καλαβρύτων

Οι ώρες αγωνίας που ζουν οι συγγενείς και οι φίλοι των αγνοούμενων δεν περιγράφονται. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι πολλοί καταφεύγουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας μια ύστατη προσπάθεια να μάθουν κάποιο νέο.
Ανάμεσα στους αγνοουμένους και η Αναστασία Παπαγγελή η νεαρή φοιτήτρια από την Λυκούρια Καλαβρύτων. Η Αναστασία Παπαγγελή πήγαινε στην Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζει και βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, onlarissa.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.