HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα ο Μεξικανός Πρέσβης - "Ήρθα να Τιμήσω τον Τόπο - Σύμβολο της Ελλάδας" (ΦΩΤΟ)

Μαθήματα Ιστορίας από τον Αλεχάντρο Γκαρθία Μορένο Ελιζόντο Μια ξεχωριστή, όσο και σημαντική επίσκεψη δέχθηκαν σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου ...

Μαθήματα Ιστορίας από τον Αλεχάντρο Γκαρθία Μορένο Ελιζόντο

Μια ξεχωριστή, όσο και σημαντική επίσκεψη δέχθηκαν σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 τα Καλάβρυτα, τον νέο Πρέσβη του Μεξικού στην Ελλάδα. Λίγα 24ωρα από την ανάληψη των καθηκόντων του ο Αλεχάντρο Γκαρθία Μορένο Ελιζόντο και αφού έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, θέλησε ως πρώτη επίσημη επίσκεψή του να είναι τα Καλάβρυτα και όχι τυχαία.
Ο Πρέσβης του Μεξικού, επέλεξε τα Καλάβρυτα, ως εμβληματική επίσκεψη αφού θέλησε όπως τόνισε να αποτίσει φόρο τιμής στον τόπο που ξεκίνησε η απελευθέρωση του Έθνους και σηματοδότισε την πορεία της νεότερης Ελλάδας. 
Το κ. Ελιζόντο που συνόδευε η κα Λάουρα Μόρα Μπαρρέτο, Εμπορικό ακόλουθο και υπεύθυνη διεθνών σχέσεων της Μεξικανικής Πρεσβείας, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Καλαβρύτων ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρο Νασιώτη και τον κ. Αθανάσιο Ζησιμόπουλο.   
Ο Μεξικανός Πρέσβης εντυπωσίασε με τις άριστες γνώσεις του για την Ελλάδα και την ιστορία των Καλαβρύτων. Μάλιστα όπως δήλωσε στο Kalavrytanews.com, στα σχολεία της χώρας του, το Μεξικό, μαθαίνουν τρεις σημαντικούς πυλώνες της ιστορίας, για τους προγόνους τους, για την εγκαθίδρυση των Ισπανών στην περιοχή τους και την ιστορία της Ευρώπης και την γέννησή της από την Ελλάδα. 

10 Μαρτίου εκδήλωση τιμής
Ο κ. Αλεχάντρο Γκαρθία Μορένο Ελιζόντο, για ολους τους παραπάνω λόγους, ζήτησε από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων να διοργανωθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου, στα Καλάβρυτα, ειδική εκδήλωση παρουσία της Μεξικανικής Πρεσβείας και φορέων του Μεξικού με επίσημη επίσκεψη και καταθέσεις στεφάνων στο Πανελλήνιο Ηρώο Αγωνιστών του 1821 και στον Τόπο Εκτέλεσης. 
Όπως ήταν φυσικό, ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, αποδέχθηκε την πρόταση, εντυπωσιασμένος από τα μαθήματα ιστορίας που παρέδωσε ο Μεξικανός Πρέσβης, εκφράζοντας την μεγάλη χαρά και την τιμή στον τόπο μας. 
Ακολούθησε κατ ιδίαν συζήτηση του Δημάρχου με την Μεξικανική αντιπροσωπεία για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων και συνεργασιών.       


Ποιός είναι ο Μεξικανός Πρέσβης
Ο Αλεχάντρο Γκαρθία εἶναι διπλωμάτης καριέρας. Εισήλθε στην Υπηρεσία Εξωτερικών του Μεξικού το 1985 και ανήλθε στο βαθμό του πρεσβευτή το 2004. Από τον Φεβρουάριο του 2017 είναι επικεφαλής της Πρεσβείας της χώρας μας στη Νιγηρία. Διετέλεσε επίσης σύμβουλος του Σώματος Εσωτερικού Ελέγχου στο Υπουργείο Εξωτερικών. Επιπλέον, ήταν πρόξενος στο Σιάτλ, Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών και Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Στρασβούργο, μεταξύ άλλων θέσεων. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Μεξικό. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις με Εξειδίκευση στην εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών στο Πανεπιστήμιο Hopkins στη Σχολή Προηγμένων Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον. Απέκτησε μεταπτυχιακό Στρατιωτικής Διοίκησης Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας από το Κολλέγιο Εθνικής Άμυνας του Μεξικού. Εντάχθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1982. Στο εξωτερικό, έχει διοριστεί στην Πρεσβεία του Μεξικού στη Γουατεμάλα στο Γενικό Προξενείο του Μεξικού στο Σαν Αντόνιο του Τέξας στην Πρεσβεία του Μεξικού στο Βέλγιο και Μόνιμη Αποστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπηρέτησε επίσης ως Επικεφαλής του Μεξικανικού Γραφείου για το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, Γαλλία, Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Μεξικού στις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής , Πρόξενος του Μεξικού στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, Πρέσβης του Μεξικού στη Νιγηρία και Πρέσβης του Μεξικού στην Κολομβία. Στο Υπουργείο Εξωτερικών, έχει υπηρετήσει ως Προϊστάμενος Τμήματος για τις Ηνωμένες Πολιτείες, Διευθυντής για τα Μεξικανικά Σύνορα, Διευθυντής για το Μπελίζ και τη Γουατεμάλα, Επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου του υφυπουργού για τη Λατινική Αμερική και την Ασία-Ειρηνικό και Γενικός Διευθυντής Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής. Ο Πρέσβης έχει δημοσιεύσει δοκίμια για διάφορα θέματα διεθνών σχέσεων και έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Μεξικού. 
ρεπορτάζ Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.