HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σπύρος Χαραλαμπόπουλος η "Κλείτορας" - Πιάνει την πέτρα και της δίνει ζωή

Το χέρι του θαυματουργό, πιάνει την πέτρα και της δίνει ζωή. Ο λόγος για τον Καλαβρυτινό γλύπτη και ζωγράφο Σπύρο Χαραλαμπόπουλο (ψευδώνυμο...

Το χέρι του θαυματουργό, πιάνει την πέτρα και της δίνει ζωή. Ο λόγος για τον Καλαβρυτινό γλύπτη και ζωγράφο Σπύρο Χαραλαμπόπουλο (ψευδώνυμο Κλείτορας) από το χωριό Κλείτορα. Τευλευατά του δημιουργία του προτομή του Μητροπολίτη Πριγκιποννήσων Δωρόθεου Γεωργιάδη, η οποία τοποθετήθηκε στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο 
Ο Κλείτορας (Σπύρος Χαραλαμπόπουλος) σπούδασε με υποτροφία στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, απ’ όπου αποφοίτησε το 2011. Το 2006 είχε αποφοιτήσει απο τη Σχολή Μαρμαρογλυπτικής της Τήνου απ’ όπου πήρε το πρώτο βραβείο από το Ίδρυμα της Παναγίας. Τον ίδιο χρόνο του απονεμήθηκε βραβείο γλυπτικής από το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το 2005 βραβείο ζωγραφικής.
Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις και performance στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού και σε δημόσιους χώρους.
Εκτός από μοναδικός γλύπτης είναι και ξεχωριστός ζωγράφος με έργα του να έχουν λαβει μέρος σε πολλές εκθέσεις αποσπώντας θαυμάσιες κριτικές.
Όπως ο ίδιος αναφέρει: "Το 2016 είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο .Σπουδαίος και γεμάτος καλοσύνη άνθρωπος, ο οποίος μ’ εμπιστεύτηκε και με τίμησε όταν μου πρότεινε να φιλοτεχνήσω την προτομή του Μητροπολίτη Πριγκιποννήσων Δωρόθεου Γεωργιάδη, η οποία τοποθετήθηκε στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.